Fujitsu-Siemens Amilo D6820

Fujitsu-Siemens er en av de virkelig store på markedet for bærbare PCer med stasjonær teknologi. Amilo D 6820 er en av de rimeligste modellene, men både prosessor- og grafikkytelse er i toppklasse.

Publisert
Sist oppdatert
Fujitsu-Siemens Amilo D6820
Fujitsu-Siemens Amilo D6820


Det er en gledelig utvikling på bærbar PC-fronten om dagen. Produktene ser ut til å stupe i pris, og det er ikke lenger uvanlig å finne fine maskiner med høyt utstyrsnivå til 10.000 kroner. Det var utenkelig for et halvt år siden.

Hybrid

Fujitsu-Siemens har hatt stor suksess med sin Amilo D-serie, som består av bærbare PCer med prosessor som egentlig var tiltenkt stasjonære PCer. Disse hybridløsningene har vist seg å være gunstige både med hensyn til ytelse og pris. Les mer om fordeler og ulemper ved hybrydløsningene i denne artikkelen.

Modellen 6820 er utstyrt med en 2,4 GHz Pentium4-prosessor, 20 GB harddisk og 256 MB minne. Prosessoren er meget kjapp, harddisk- og minnestørrelse er å regne som midt på treet våren 2003, med andre ord; det skulle holde for den jevne PC-bruker. I tillegg er den utstyrt med kombinert DVD-leser/CD-brenner, noe som etter hver begynner å bli standardutstyr for de fleste PCene i klassen.

Bakoverkompatibel

Noen vil nok sette pris på at her også er en diskettstasjon, parallellport og seriellport, samt PS/2-kontakt for tilkobling av mus eller tastatur; ting flere og flere PC-produsenter nå anser som passé, og dermed har kuttet ut i nye modeller.

For øvrig finner du innebygd nettverksport, modem, VGA og TV-utgang, FireWire, 2 stk USB2.0-porter, lyd inn/utganger og to stk PCMCIA-plasser. Tilkoblingsmulighetene er med andre ord helt på høyden, selv om vi hadde ønsket oss infrarød port og flere USB-porter. 3 og 4 porter er nå helt vanlig på denne typen PCer.

Her finner du godt med tilkoblingsmuligheter, men bare 2 stk USB2.0-porter. FireWire-porten sitter under diskettstasjonen til høyre (sett bakfra).
Her finner du godt med tilkoblingsmuligheter, men bare 2 stk USB2.0-porter. FireWire-porten sitter under diskettstasjonen til høyre (sett bakfra). Vis mer


Rask grafikk


Grafikken besørges av den superraske Mobility Radeon 9000-brikken fra ATI, noe som i praksis betyr at 3D-spill, animasjoner og programmer flyter perfekt i nær sagt alle situasjoner – også i høy oppløsning på ekstern skjerm. Den interne 14,1” TFT-skjermen klarer en maks oppløsning på 1024x768 punkter, og er rimelig lyssterk.

Designmessig er nok ikke Amilo D 6820 av de mest spennende vi har sett. Kabinettet er gråblått med detaljer i sølv, og det er brukt plast fra innerst til ytterst. Vekten er også høy, 3,6 kg – men det spiller nok mindre rolle for målgruppen. Dette er tross alt ikke en PC for deg som haster fra møte til møte med PCen under armen.

Bra tastaturløsning

Til gjengjeld har PCen et tastatur som vi likte meget godt. Her er det logisk tasteplassering, og linjeskift og mellomromstastene er store og vanskelig å bomme på for ”touchere”. F-tastene og enkelte andre spesialtaster er mindre enn de andre, og det synes vi ikke gjør noe som helst, all den tid at de sjelden brukes. Tastene er faste, reagerer kontant og lager minimalt med klikkelyd. Bra!

Vi er meget tilfreds med tastaturet på D6820
Vi er meget tilfreds med tastaturet på D6820 Vis mer


Pekeplaten sitter litt til venstre for midten, og akkompagneres av knapper for venste/høyreklikking, samt en navigasjonsknapp med fire akser for skrolling vertikalt og horisontalt i dokumenter og websider. Du kan også skrolle vertikalt og horisontalt ved å føre pekefingeren i høyrekant og nederst på selve pekeplaten, noe vi personlig foretrekker.

Les mer - ytelsestester, konklusjon og karakterer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer