Fujitsu-Siemens Amilo EL6800

Det hører med til sjeldenhetene at du finner PCer som veier under 3 kg i økonomiklassen. Nå er derimot Fujitsu-Siemens på banen med den kompakte Amilo EL6800, som veier kun 2,7 kg. Og prisen? 9.990 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Amilo EL6800 retter seg mot førstegangskjøperen av bærbare PCer, derav betegnelsen EL, som står for Entry Level. Selve maskinen er en kompakt og slank modell, og med målene 305 mm (B) x 270 mm (d) x 31/40 mm (h foran/bak) er den ganske ulik de andre PCene i Amilo-serien.

Velutstyrt

Maskinen er relativt velutstyrt, her får du en PC med 2 GHz Celeron-prosessor (desktop-varianten), 256 MB minne (hvorav 32 MB går til den integrerte grafikkløsningen fra SIS), og 20 GB harddisk. Dessuten får du en kombinert DVD-leser/CD-brenner (8x DVD, 24x CD les, brenning 24x/16x).

Skjermen er en relativt lyssterk og god 14,1-tommer. Oppløsningen er 1024x768 punkter, som er ideelt for 14,1" skjermer. Like under skjermen sitter et par stereohøyttalere. Det er en ideell plassering, synes vi. Bassen er som ventet nærmest fraværende, men vi har opplevd svakere løsninger på andre bærbare.

Av tilkoblingsmuligheter finner vi VGA med TV-utgang, 3 stk USB2.0-porter, PS/2-port, Firewire-port, 1 stk PCMCIA-brønn, 100/10 Mbit nettverk, og modem. Diskettstasjon og parallellport er gammeldags, og fraværende. Vi sier ikke noe på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer