Fujitsu Siemens P7010

Fujitsu Siemens Lifebook P7010 veier 1,3 kilo med DVD-spiller, har bredformatskjerm på ti tommer og kommer med full Centrino-pakke. Er dette så ultraportabelt som det blir?

Fujitsu Siemens P7010
Publisert
Sist oppdatert

Det eneste kravet til ultraportable PCer er at de veier under to kilo. Bortsett fra vekten, kan de være runde eller firkantede eller hva som helst. Og inneholde hva som helst.

Derfor kompromisser ultraportable maskiner hele tiden - både på utstyrsnivå, de fleste mangler optiske stasjoner, på materialer, og på batterilevetiden.

Fujitsu Siemens Lifebook P7010 inneholder også et og annet kompromiss - men de er få og langt fra hverandre. Med en vekt på 1,3 kilo, innebygd "combo"-stasjon (som leser DVD-er og brenner CD-er) og en oppgitt batterilevetid på hele 10 og en halv time lurer vi litt på om den egentlig skulle hatt sin egen kategori.

Kompromissene ligger i tastaturet - som er 90 prosent av vanlig størrelse, og i prosessoren - som er litt tregere enn andre fullformats bærbare. Prosessoren er derimot et bevisst valg, og er en spesialutgave av Pentium M med tilnavnet ULV, som står for Ultra Low Voltage.

For med ultraportable skal fokuset være nettopp på portabilitet. Og dermed er batterilevetiden viktigere enn prosessorkraften. Men hvordan klarer P7010 seg etter en runde i laboratoriene våre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer