Full fart med ny generasjon ADSL

Flere og flere bredbåndsleverandører tilbyr nå rimeligere og raskere nettilkobling ved hjelp av ADSL2+.

Full fart med ny generasjon ADSL
Publisert
Sist oppdatert

ADSL2+ bygger på ADSL-teknologien, men har en teoretisk maksimal overføringshastighet på 25 Mbit pr sek. ADSL har en grense på 8 Mbit. ADSL2+ kjøres over de samme kobbertrådene som brukes av ADSL og fasttelefonen din, men krever at du har et modem som er forberedt for ADSL2+.

Raskere

I tillegg til høyere tilkoblingshastigheter, ser det ut som om bredbåndsleverandørene legger seg på lavere pris enn for eksisterende ADSL-tilkoblinger. Enkelte, for eksempel Nextgentel, tilbyr ADSL på lavere hastigheter, og ADSL2+ for dem som virkelig vil ha noe som suser avgårde; 12 og 25 Mbit. Hastigheten er asymetrisk, og opplastingshastigheten fra Nexgentel begrenser seg for eksempel til maks 1,5 Mbit.

For raskeste alternativ tar Nextgentel 1398 kr pr måned.

Bedre rekkevidde

Enkelte leverandører, for eksempel Ringnett, tilbyr ADSL2+ i hastigheter helt ned i 800 Kbps. For områder med lang avstand til sentralen, er tanken slett ikke dum. Lavere hastighet gir nemlig bedre rekkevidde, og bedre enn med tilsvarende hastighet med ADSL. Hvis du bor utenfor dekningsområdet for ADSL, er sjansene dermed større for at du likevel kan få ADSL2+.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer