Full HD under tusenlappen

Prisene på flate PC-skjermer har stupt siste året.

Full HD under tusenlappen
Publisert
Sist oppdatert

- Prisen på TV-er kan ikke falle mer enn nå, sa Synnøve Bjerke fra Elektronikkforbundet til DinSide, og siktet til at man kan få en ny 32-tommer full-HD TV til under 3.000 kroner.

Nå kan det samme se ut til å ha skjedd for PC-skjermer. Men her ligger den magiske prisgrensen nå på 1000 kroner for en full HD-skjerm, og første til å bryte denne grensen kan se ut til å bli nettbutikken PS.no. De selger nå en Acer P225HQbd 21,5 tommer skjerm med oppløsningen 1920 x 1080 piksler for 999 kroner, og den byr på både DVI og VGA-tilkoblingsmuligheter.

Men også daglig leder i PS.no, Petter Aaland, tror at prisbunnen nå kan være nådd, i hvert fall for en god stund fremover.

- Vi forventer at prisene vil flate ut, enkelte produsenter antyder også at prisene vil stige. Dette henger blant annet sammen med lavere produksjon på grunn av den finansielle situasjonen i mange markeder. Men de har også tidligere sagt at prisene vil stige, uten at det har slått til, forteller Aaland til DinSide Data.

Les også: Stor oversikt: Her er de aller billigste PC-skjermene

Har stupt

Den aktuelle skjermen ble for kort tid siden solgt for 1999 kroner. Ifølge Aaland ville en tilsvarende skjerm kostet mellom 2700 og 3000 kroner for bare ett år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.