Full kontroll av opptil 4 PC-vifter

Det er særlig overklokkere som trenger flere vifter, men også andre brukere med spesielle maskinkonfigurasjoner kan ha nytte av denne kontrollenheten.

Full kontroll av opptil 4 PC-vifter
Publisert
Sist oppdatert

En Rheobus er ikke noe alle må ha. Faktisk er det en løsning de færreste må ha, men de som virkelig har nytte av den har STOR nytte av den. Men hvem er disse?

Vanlig PCer klarer seg fint med standard vifter som går med stabil hastighet. Det gjelder bare å velge den løsningen som har kombinasjonen tilstrekkelig kjøleevne og akseptabelt støynivå. Så er det problemet løst en gang for alle.

Andre fornuftige løsninger er termostatstyrte vifter, som øker hastigheten når temperaturen i PCen stiger.

Men for de som søker den optimale løsningen finnes det bare ett alternativ, og det er full kontroll over alle vifter. Her kommer kontrollenheten Sunbeam Rheobus fra inn i bildet.

Styrer 4 vifter

Den er laget for å passe inn i en 5.25-tommers brønn og det finnes braketter i aluminium hvis du ikke vil lage ditt eget frontpanel. Braketten finnes i sort eller naturell aluminium.

Full kontroll av opptil 4 PC-vifter


Kretskortet domineres av fire store kjølefinner og fire potmetere. De veldimensjonerte kjølefinnene gjør at du kan bruke vifter som hver krever opptil 20 watt! Det gir gode marginer. Potmeterne har innebygd bryterfunksjon, når du skrur helt ned mot venstre kommer du til bryteren. Skru til det sier klikk og du har slått av strømmen for den aktuelle viften.

Full kontroll av opptil 4 PC-vifter
Full kontroll av opptil 4 PC-vifter


Monteringen er enkel, du trenger bare en nebbtang og en skrutrekker. Det vanskeligste er å bøye de fire lysdiodene slik at de treffer åpningene i frontpanelet.

Ellers er det bare å skru fast kortet, koble til strøm og de forskjellige viftene. Dets siste punktet er det eneste vi var litt skuffet over, siden det ikke er passende kontakter til strømledningene fra viftene på kortet. I stedet sitter det en rekkeklemme med skruer, så du må klippe løs kontakten på ledningene fra viftene, avisolere og skru fast ledningsendene i rekkeklemmen.

For en permanent installasjon er dette greit, men det gjør det vanskeligere å eksperimentere med forskjellige typer vifter siden du må være villig til å ofre kontakten.

Vi fant likevel at det var rikelig med justeringsmuligheter, og selv ganske støyende vifter under normal tilkobling blir bortimot lydløse når hastigheten senkes.

Konklusjon

Liker du å ha full kontroll, og eksperimenterer med overklokking og sterkt variabel belastning av PCen, er Rheobus'en nesten uunnværlig.

Er du svært opptatt av lav støy, kan du nå justere deg fram til den optimale kombinasjon av tilstrekkelig kjøling og lavest mulig støy.

Pris: 445 kroner inkl mva

Norsk importør: Microplex Norge as

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer