Full kontroll over e-posten

Mottar du mye e-post, bør du absolutt sette opp e-postleseren din til å filtrere meldingene og legge dem i separate mapper. Du får mye bedre oversikt over innkommende post, og det blir også enklere å lete i meldingene som er lagret.

Publisert

Alle programmer som håndterer e-post har mer eller mindre avanserte filtre for å bearbeide innkommende eller allerede mottatt post. I denne artikkelen bruker vi Microsoft Outlook Express og Netscape Messenger som eksempler, men de samme prinsippene gjelder også for andre populære gratis e-postleserne, som f.eks. Eudora Light.

Når trenger du filtre?

Behovet for å filtrere e-post varierer sterkt med hva slags bruker du er. Noen har to eller flere e-postadresser, både privat og på jobb, mens andre klarer seg lenge med en. Kraftbrukeren mottar gjerne hundrevis av meldinger hver dag, og må både sortere posten etter innhold, etter avsender og så fordele posten videre til sine kolleger. Andre mottar gjerne bare ti meldinger i uka og trenger kanskje bare sortere e-post fra venner, familie og jobb.

De fleste befinner seg mellom disse ytterpunktene et eller annet sted.. Hvis du liker å ha litt orden, og gjerne vil arkivere meldingene for senere referanser, er det absolutt verdt noen minutters innsats med å sette opp noen e-postfiltre.

Hva leter filtrene etter?

Selv om det er mange forskjellige programmer som håndterer e-post, har alle postmeldinger mange felles egenskaper. Dette gjør at det er mulig, og faktisk enkelt, å sortere posten automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.