Full kontroll over programstart

Publisert

Spørsmål:

Hei!Jeg har Windows 98 på min PC. Når jeg går inn på Internett, åpner programmet alltid siden i et minimert vindu. Hvordan kan jeg sørge for at vinduet alltid bli maksimert når det startes? Håper på svar da det er ganske irriterende.

HilsenTore

Datadoktoren svarer:

Dette kan kontrolleres med egenskapene til snarveien du bruker for å starte Internet Explorer, Netscape eller et hvilket som helst annet program som er installert på PCen din. Med snarvei tenker jeg både på ikoner på skrivebordet, på oppgavelinjen eller i Start-menyen. Alt dette er snarveier til programfilen som ligger i en mappe på disken.

Slik gjør du det:1. For å se egenskapene til snarveien, kan du høyreklikke på menyvalget eller ikonet på skrivebord/oppgavelinjen og velge egenskaper i menyen som dukker opp. Legg merke til at du også kan høyreklikke på et menyvalg du finner ved å klikke start-knappen.2. I dialogboksen som dukker opp, er det en rullegardin for å kjøre programmet maksimert (over hele skjermen), i et normalt vindu eller minimert.

Et annet godt tips som du finner i den samme dialogboksen, er å tilknytte en hurtigtast til programmet. Dette kan du gjøre ved å klikke i feltet som er merket "Shortcut key", og trykke en eller annen bokstav på tastaturet. Du vil alltid måtte trykke Ctrl pluss Alt tasten i tillegg når du skal bruke snarveien til å starte programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer