Full pakke for vinylelskere

Har du en samling musikk på vinylplater som du setter pris på, men gjerne vil spille på andre apparater enn platespiller? Steiberg Clean Plus har alt du trenger, til og med RIAA-forforsterker

Full pakke for vinylelskere
Publisert
Sist oppdatert

Steinberg er et av de ledende firmaer som utvikler programvare for å lage musikk. De har holdt på siden 1984 og er fortsatt i vekst. De ble nylig kjøpt opp av Pinnacle, og vi vil sannsynligvis se fruktene av dette i form av kraftige video/audio-løsninger både for profesjonelt og privat bruk.

Steinberg har allerede produkter i flere kategorier, og selv om de er mest kjent for Cubase, Nuendo, WaveLab og en rekke virtuelle instrumenter for de som produserer musikk, har de også programmer og verktøy for brukere av musikk. Vi har sett på Clean som er et program for overspilling, restaurering og prosessering av lyd fra eldre formater som vinyl og bånd. Det tar seg av hele prosessen fra opptak til brenning av CD.

Maskinvare

Skal du koble en platespiller til PCen trenger du et RIAA-trinn, som retter opp frekvensgangen på vinylplaten. Den er nemlig spilt inn med svært kraftig diskant og tilsvarende svak bass. Dette gjøres både for å få plass til mer musikk ved å redusere utsvinget i sporet, som oppnås ved å dempe bassen, men også for å reduseres støyen, ved å spille inn diskanten kraftig og dempe den – inkludert suset – ved avspilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer