Full surround fra bærbar med USB

Terratec har et stort repertoar av lydutstyr. Vil du ha surround eller bare flere kanaler ut fra din bærbare? Vi har testet Aureon 5.1 USB

Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste bærbare har bare stereo lydutgang. De mer avanserte har i tillegg digital lydutgang som kan kobles til en surroundforsterker, men separate utganger til flerkanals høyttaleranlegg er sjelden vare.

Løsningen må da bli en ekstern enhet. Vi har tidligere testet USB-løsninger fra Creative og M-Audio og en FireWire-boks fra Terratec.

Nå har turen kommet til USB-løsningen fra Terratec, som er svært forskjellig fra FireWire-varianten.

Egenskaper

Boksen er avlang og fasongen/designet kan minne om en stor fjernkontroll - uten knapper. Derimot har den en rekke phonokontakter på siden. Der finner vi 2 kanaler inn og 6 kanaler ut. Det følger med 3 phono-phono stereokabler.

På enden sitter det to minijacker, som er til henholdsvis hodetelefon og mikrofon. De fungerer også som digitale optiske inn/utganger, ved hjelp av overgangsplugger som følger med, kan du koble til toslink-kabler.

Installasjon

Driverne sørger Windows XP for, boksen baserer seg på Microsofts egne WDM-drivere for USB lyd. Men for å få kontroll installerer du et lite kontrollprogram, hvor du kan justere nivåer på de forskjellige signalene, opptaksnivåer og balanse mellom høyttalerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer