FunCom drømmer om Conan

Los Angeles (DinSide Data): Norske FunCom er blant de ytterst få spillmakerne her til lands med internasjonal status. Vi har sett på deres to kommende spill, Drømmefall og Age of Conan.

Publisert
Sist oppdatert

FunCom har lang fartstid i spillbransjen, med suksesser som Anarchy Online og Den lengste reisen bak seg. På E3-messen viste de sine to ferskeste spill, eventyret Drømmefall og online-rollespillet Age of Conan.

Drømmefall (eller Dreamfall, som spillet blir hetende internasjonalt) er en indirekte oppfølger til Den Lengste Reisen fra seks år tilbake. Det er altså et eventyrspill med elementer av kamp, sniking og gåter, alt sammen plassert i en flott og drømmeaktig verden.

Spillet forteller historien til Zoe, en jente som ligger i koma etter noen dramatiske hendelser. Hoveddelen av spillet består av flashbacks som viser hvordan Zoe havnet i denne situasjonen.

Bakgrunnshistorien omhandler konspirasjoner, mystiske hendelser og slemme organisasjoner som er ute etter Zoe. Det hele foregår i en futuristisk utgave av jorden, og begynner i Casablanca – som ser nokså annerledes ut enn byen gjør i virkeligheten. Historien skal være episk i størrelse, og spillet skal ta over 20 timer å gå gjennom.

Du styrer Zoe (og de to andre spillbare karaterene) i tredjeperson, og for å påvirke omgivelsene bruker spillet et system som kalles for fokus felt. Dette feltet hjelper deg å finne objekter som er interaktive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.