FunCom slipper Shadowlands

Norske FunCom åpnet i går servere for den etterlengtede og storslåtte utvidelsespakken for Anarchy Online. De karakteriserer selv spillet som Norges største kultureksport siden Sofie’s Verden.

Publisert
Sist oppdatert
FunCom slipper Shadowlands
FunCom slipper Shadowlands


Anarchy Online har, siden starten i 2001, blitt et av verdens viktigste online rollespill, og den mest suksessrike noensinne designet i Europa.

Et massivt online rollespill (MMORPG), er virtuelle verdener, der du skaper en karakter og fokuserer på å utvikle og bygge ut karakteren din ved å utføre oppdrag, men først og fremst ved å sosialisere og møte andre mennesker. Anarchy Online var det første MMORGP-spillet med et science-fiction-setting, og spilles i dag av titusener av spillere over hele verden.

Et liv i skygger

Vi fikk se den mye omtalte utvidelsen Shadownlands på en nylig pressevisning, og det er ingen tvil om at pakken inneholder mange forbedringer, og det er ikke rart at mange har kalt den for et helt nytt spill.

Shadownlands er en helt ny verden ved siden av Rubi-Ka, som vi kjenner fra Anarchy Online. Inspirasjonen er hentet fra boken ”Den Guddommelige Komedie”, og tar spilleren gjennom flere områder som varierer fra vakre og idylliske til rent helvete. Hele Shadowlands bærer preg av at det tideligere var en levende verden, og vi så stadig vekk gamle ruiner. Det mest imponerende var en enorm by med storslåtte bygninger og brede gater, som i tillegg har en egen del bygd under vann.

FunCom slipper Shadowlands
FunCom slipper Shadowlands


FunCom har jobbet med den grafiske siden av spillet, og Shadowlands ser definitivt fremdeles svært pent ut, selv om motoren kanskje ikke er helt på Half-Life 2-nivå. Det er viktig å huske at systemkravene for utvidelsen er en del høyere enn kravene for originalspillet.

Andre endringer inkluderer et forbedret og mer tilgjengelig grensesnitt, som blant annet gjør det mye enklere å utføre visse handlinger som å hilse eller danse.

Pakken selges for 299 kroner, og på kjøpet får du med fullversjonen av originale Anarchy Online, samt den såkalte Booster-pakken Notum Wars. Dette er virkelig valuta for pengene.

FunCom legger heller ikke skjul på at det kommer flere tilleggspakker til Anarchy Online. Dette samfunnet skal det holdes liv i lenge. La oss håpe at de neste pakkene blir like omfattende som Shadowlands!

Mer fra FunCom

Anarchy Online er ikke det eneste selskapet jobber med for tiden. De er godt i gang med å utvikle Den Lengste Reisen 2, som er et enkeltspillerbasert eventyrspill, og som i deres egne ord vil være svært nyskapende.

Et nytt MMORPG er også under planlegging, og i tillegg snakket FunCom om et stort spill basert på en kjent lisens. Detaljene rundt disse er imidlertid strent hemmelige. Det er uansett hyggelig å høre at det er nye konsepter under utvikling i Drammensveien, og vi ser frem til å høre mer om disse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer