Fungerer mediesenterPC med det digitale bakkenettet?

Det digitale bakkenettet kryper nå snart utover landet, men er det lurt å kjøpe digitalt TV-kort til MediePCen nå?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Stemmer det at det digitale bakkenettet som åpnes i løpet av de to neste årene er basert på MPEG-4? Såvidt jeg har funnet ut er alle TV kortene til PCer i dag basert på MPEG-2. Dvs. at alle mediasentrene som selges i dag vil være ubrukelig mot det nye bakkenettet. Stemmer dette?

Mvh

Bjørn Nilsen

Datadoktoren svarer

Hei,

Ja, du har rett i det. Både annen type kompresjon og kryptering av sendingene gjør at det digitale bakkenettet vil kreve helt annen maskinvare - og i mange tilfeller andre antenner - enn det som selges i dag.

Den funksjonaliteten som brukere av mediesenter har i deg med analog TV-tilkobling uten dekoder (eller ukrypterte DVB-T prøvesendinger) - den blir rett og slett borte.

Bakkenettet blir som dagens løsninger for satelitt og kabel-TV. Det vi si at du er nødt til å kjøpe (eller leie) en dekoderboks som er låst til ett spesielt kodekort (abonnentkort) fra leverandøren, og at det ikke støttes noen form for integrert PC-løsning.

Det eneste unntaket er at du kan se på NRKs kjernetilbud uten noe kort. Dette består allmennkanaler som NRK1, NRK2, regionsendingene, samt radiokanaler og døvetolktjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer