Utklippstavlelogg

Funksjonen vi alltid har savnet

Visste du at utklippstavla i Windows har støtte for å huske flere enn ett utklipp? Du må bare endre en liten innstilling først.

HER ER DEN: Du må bare huske å aktivere funksjonen før du kan bruke den. Skjermdump
HER ER DEN: Du må bare huske å aktivere funksjonen før du kan bruke den. Skjermdump Vis mer
Publisert

CTRL + C og CTRL + V er to av de mest kjente hurtigtastene i Windows, og noe de aller fleste som jobber på datamaskiner kjenner til. Den første kopierer noe, for eksempel en markert tekst eller bildeutsnitt, mens den andre limer det samme innholdet inn igjen på det stedet du har bestemt.

Kjempenyttige hurtigtaster - men kapasiteten er jo til å grine av. Kopierer du noe på nytt, blir det gamle overskrevet i samme øyeblikk. Burde det ikke være mulig å kopiere litt tekst her, litt der, et bilde der og så videre - og få datamaskinen til å huske alt sammen? Joda - og det har faktisk vært på plass i Windows 10 en god stund allerede.

Det er bare det at Microsoft har valgt å deaktivert funksjonen, som de har kalt Utklippstavlelogg på norsk. Du må altså selv aktivere den for å bruke den. Det ironiske er at du kan bruke gamlemetoden, selv om du aktiverer den nye.

Slik virker det

Først: Gå til Innstillinger - System - Utklippstavle og aktiver Utklippstavlelogg ved å skyve på bryteren.

Deretter får du tilgang til den utvidede utklippstavla ved å trykke Windows-tasten + V på det stedet der du ønsker å lime inn innholdet. Ctrl+v limer som vanlig inn det siste elementet du kopierte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer