Fusion - AMD sitt svar til Intel

Intel leder, AMD lider, men satser på å komme sterkt tilbake

Fusion - AMD sitt svar til Intel
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det Intel som regjerer på hele prosessormarkedet for PC-er. Etter den siste lanseringen er det ingen smutthull for AMD hvor de kan levere billigere prosessorer uten å tape enda mer penger.

Men de gir seg ikke, de har slått Intel før og satser på å gjøre det igjen. I 2004 måtte man overklokke den raskeste Pentium 4 til 5,2 GHz for å slå en AMD Athlon FX-55 på 2,6 GHz. Men så dramatisk er det neppe mulig for AMD å komme tilbake.

Fusion - først på papiret

Navnet Fusion på den nye prosessorgenerasjonen har sitt opphav i fusjoneringen mellom AMD og grafikkbrikkeprodusenten ATI i 2006. Hensikten var å bygge opp teknologiresurser til å integrere flest mulig funksjoner i en eneste brikke - å fusjonere AMD og ATI sin teknologi.

Prosjektet har blitt utsatt flere ganger, i påvente av videreutvikling av selve produksjonsprosessen. Nå er det 2011 som skal være året for lansering, selv om prøver skal kunne dukke opp allerede i år.

Kodenavnet for prosessoren er Llano, den vil ha 4 kjerner som bygger på kjernen i Phenom II og klokkehastigheten vil nå høyere enn 3 GHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.