Fyldig sikkerhetspakke fra Microsoft

NYHET: Microsoft lanserte fredag OneCare, et alt-i-ett-program for å sikre PCen mot virus, Internett-angrep og datatap. Samtidig holder det PCen i topp stand og sørger for sine egne oppdateringer.

Fyldig sikkerhetspakke fra Microsoft
Publisert
Sist oppdatert

Et kombinert antivirus- og PC-sjekkingsprogram har vært ventet fra Microsoft helt siden de gikk ut og kjøpte massevis av teknologi i 2004. Selskapet har allerede lansert en betaversjon av Microsoft AntiSpyWare for å holde de stadig økende Internett-angrepene på avstand, og nå kommer sikkerhetspakken OneCare.

- Windows OneCare er det neste store satsningen vår for å holde forbrukernes Windows-baserte PCer "sunne" på en måte som er så enkel og bekymringsfri som mulig, sier Microsofts Ryan Hamlin i en pressemelding fredag.

Full pakke

Programmet vil inneholde virusbeskkyttelse, brannmur, vedlikeholdsfunksjoner og en sikkerhetskopieringsmotor i samme pakken. Dermed vil AntiSpyWare antakelig fortsette som et separat program inntil videre.

I følge Microsoft vil OneCare fungere som en tjeneste over Internett. Hvorvidt dette betyr stort mer enn at virusdefinisjoner og sikkerhetstrusler blir oppdatert over nettet vites ikke. Men det kan tenkes at du må ha Internett-tilgang for i det hele tatt å kjøre programmet.

Foreløpig er OneCare bare lansert på papiret, men i likhet med flere andre nye tjenester fra Microsoft blir den tilgjengelig som en betaversjon i løpet av året. På hjemmesiden til programmet tar selskapet nå i mot påmeldinger til betatesten fra amerikanske brukere, som vil si at det i utgangspunket ikke vil bli tilbudt som en offentlig tilgjengelig beta i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.