Laste ned programmer til Windows og MacOS

Fyll en ny maskin med favoritt­programmene

To kjekke nettjenester sparer deg for mye tid.

I EN FEI: Nettjeneste Ninite og Macapps lar deg laste ned favorittprogrammene dine i en fei, i stedet for å installere dem én og én. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
I EN FEI: Nettjeneste Ninite og Macapps lar deg laste ned favorittprogrammene dine i en fei, i stedet for å installere dem én og én. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du akkurat gått til anskaffelse av en ny Mac eller Windows-PC, må du som regel regne med å bruke en del tid på å laste ned og installere favorittprogrammene dine.

Det kan du gjøre langt smidigere enn å besøke hvert enkelt nettsted og laste dem ned - her er to kjekke tjenester du kan bruke:

Windows - Ninite

Ninite har vi skrevet om mang en gang de siste ti åra. Alt du trenger å gjøre, er å besøke nettstedet Ninite.com og krysse av for alle programmene du vil installere.

De er gruppert i ulike kategorier, som nettlesere, verktøy, meldingsapper, foto og lignende. Når du er fornøyd med utvalget, trykker du på den blå «Get your Ninite»-knappen i bunnen. Da lastes det ned en installasjonsfil som så lar deg installere alle programmene du har plukket ut.

Fyll en ny maskin med favoritt­programmene

Dessuten slipper du å trykke deg igjennom neste, neste, ferdig og den slags, og alle programmene som ligger der er den hittil siste versjonen – dette ser ut til å være oppdatert nærmest daglig.

Mac - Macapps.link

Noen har laget en tilsvarende løsning for Mac, som i stor grad ligner på Ninite, men som ser enda litt mer elegant ut, spør du oss. For hvert program kan du dessuten bevege musepekeren over spørsmålstegnet for å lese litt mer om det enkelte programmet.

Fyll en ny maskin med favoritt­programmene

Trykk på alle du vil ha, og avslutt ved å trykke på «Install xx apps» oppe i hjørnet, der xx er antall programmer du valgte.

Nå får du opp et vindu som ser slik ut:

Fyll en ny maskin med favoritt­programmene

Kopier innholdet i tekstfeltet (det som begynner med «curl»), åpne et terminalvindu (terminal er et program du finner på macen, under programmer, verktøy) og lim inn det du kopierte slik:

Fyll en ny maskin med favoritt­programmene

Når du så trykker enter, er det bare å lene seg tilbake mens programmene installeres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer