Fysisk sammenligning

Vi begynner med å se på kvaliteten og de forskjellige fysiske egenskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom vi starter med de to Acer-modellene, som altså kommer med tilbudene til MPX/Elprice og Multicom, så er dette rent fysisk sett to veldig like datamaskiner. Kontakter, tastatur og snarveisknapper er stort sett likt plassert på de to modellene.

Det er likevel noen små forskjeller som forteller at MPX/Elprice-modellen (5613ZWLMi) er litt nyere. Det denne har i forhold til Multicoms maskin er ikke annet enn S-Video ut og snarveisknapper for medieavspilling på høyre side av tastaturet. Den har for øvrig også bedre kvalitet på det integrerte webkameraet.

Ellers er som sagt maskinene nesten identiske, og det gjelder også byggekvaliteten. Vi merker selvfølgelig at dette ikke er av de dyreste maskinene, men bortsett fra litt mer stivhet i lokket er det ikke så mange forandringene vi savner. Tastaturet har litt svikt og er behagelig i bruk, og touchpaden - som i likhet med skjermen er i bredformat - er god og følsom.

Det er små forskjeller på de to Acerene. 5613 (øverst) har S-Video ut og større utlufting bak.

Toshibaen (Netshops tilbud) er naturligvis ganske så annerledes. Lokket er i mørk blå (og svært blank) pianolakk og fritt for webkamera, tastaturet er i offwhite med rundtomliggende områder i sølvgrått. Selve chassiset er stivt nok for vår smak, men også her savner vi litt ekstra styrke i lokket. En annen ting her er at selv om lokket er godt festet gynger det veldig lett fram og tilbake. Det er kanskje ikke er spesielt relevant til daglig bruk, men verd å merke seg dersom du for eksempel har planer om å bruke PCen på toget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer