Gainward CardExpert GeForce 2 Ultra 500

Hver gang NVIDIA lanserer en ny grafikkbrikke, kommer den taiwanske produsenten CardExpert med et kort som utnytter brikkens potensiale fullt ut. Dette er også tilfellet med GeForce 2 Ultra.

Publisert

Vi har tidligere gått grundig gjennom egenskapene til to GeForce 2 Ultra-baserte grafikkort, ett fra Creative og ett fra Hercules. GeForce 2 Ultra er den ultimate inkarnasjonen av NVIDIAs GeForce-kjerne, og gir ekstremt høy ytelse i høye og krevende oppløsninger som 1280x1024 og 1600x1200. Per i dag finnes det ikke grafikkort som kan by på høyere ytelse – den eneste reelle konkurransen kunne ha kommet fra 3dfx, som nå har avlyst sitt Voodoo 5 6000-prosjekt.

Tilsynelatende et vanlig kort…

CardExpert følger den vanlige ruten med sitt nyeste grafikkort: De tar for seg NVIDIAs kraftigste prosessor, og overklokker den. Den vanlige GeForce 2 Ultra-frekvensen er 250 MHz, med minne klokket til 460 MHz. CardExpert-kortet er imidlertid overklokket til 270/500 MHz, som gir enda bedre ytelse enn originalen.

Selve kortet skiller seg ikke noe særlig ut fra det velkjente referansedesignet til NVIDIA, og har grønne kjøleribber på minnebrikkene samt en brukbar vifte som holder prosessoren kjølig. Kortet har også TV- og DVI-utgang.

Det følger noen CDer med kortet, som inneholder drivere, DVD-programvare og andre nyttige programmer. Driverne som følger med er NVIDIAs referanseprogramvare, versjon 6,34. På CDen finnes også et overklokkingsprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer