Gainward GeForce 2 MX

Endelig er GeForce 2 MX-brikken kommet på markedet. Dette betyr at nå kan hvem som helst få tilgang til denne kraftige grafikkmotoren uten at det koster skjorta. Vi har testet Gainwards løsning.

Publisert

Selv om NVIDIAs grafikkprosessorer lenge har vært blant de aller beste på markedet, har de også kostet mer enn vanlige brukere er villige til å betale. De fleste GeForce 2-baserte kortene koster fra 3.500 kroner og oppover, avhengig av merke og tilleggsfunksjoner. Noen produsenter tilbyr rimeligere kort som koster rundt 3.000 kroner, som da ikke inneholder noe tilleggsutstyr. Slike kort er gull verdt for spillentusiaster som alltid må ha den nyeste og råeste teknologien, men hva med de som ikke har behov for det, men likevel ønsker å spille litt i ny og ne?

Det er dette, tross alt meget store, markedet NVIDIA nå prøver å erobre. Derfor har de designet en ”light” versjon av sin GeForce 2-brikke. Den nye brikken har lavere klokkehastighet, tregere minne og noe redusert rendering-arkitektur enn toppmodellen, men er likevel kraftig nok til å kjøre de aller fleste spillene på en tilfredsstillende måte. I tillegg lanserer NVIDIA en Twin View-teknologi på den nye 2 MX-brikken, som tillater bruk av to skjermer samtidig – ikke så ulikt Matrox’ DualHead.

Hva har Gainward å by på?

Den taiwanske produsenten Gainward er blant de første som leverer et GeForce 2 MX-kort i Norge. Allerede ved første øyekast ser vi at det er et billig kort: Det er svært økonomisk designet, med kun en kjøleribbe på prosessoren. Ingen dyre vifteløsninger her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer