GameBoy Advance oppdateres

Etter mange rykter er nå katta ute av sekken: Nintendo slipper snart en oppdatert versjon av sin enormt populære GameBoy Advance.

GameBoy Advance oppdateres
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene om en oppgradering av denne lille, bærbare spillmaskinen har versert lenge, og i går kom endelig bekreftelsen. Nintendo lanserer nå en ny versjon av GameBoy Advance, med tilnavnet SP.

Spillmaskinen har fått en drastisk forbedret utseende - men på innsiden er det ingenting som er forandret. Nyhetene er nemlig bare kosmetiske.

For det første har GameBoy fått et flipp-design, hvilket betyr at du må åpne maskinen før du kan spille, akkurat som mange mobiltelefoner fra Motorola eller Samsung. Den nye konsollen har også fått et bakgrunnslys, som gjør det lettere å spille i mørket, og oppladbare batterier. Når den er lukket, er GameBoy Advance SP svært liten og stilig - nesten på størrelse med en sigarettpakke. Meningen er at den nye versjonen skal være et slags motetilbehør, som også passer seg for mer voksne spillere.

GameBoy Advance oppdateres


Vekten er på 143 gram, batteriet skal fungere i 18 timer uten bakgrunnslys, og 10 timer med lyset på. Det skal ta rundt tre timer å lade opp batteriene.

Funksjonsknappene er mer eller mindre identiske med den originale GameBoy Advance, og den fungerer selvsagt både med gamle og nye GBA-spill.

Viktigst av alt - det er ikke så lenge til den kommer. I Japan vil den være å få kjøpt allerede 14 februar, mens vi i Europa må vente litt lenger - til 28 mars. Vi vet ikke hva den norske prisen vil ligge på, men i Europa skal maskinen koste rundt 139 euro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer