Nintendo er et selskap man gjerne ikke tør å beskylde for å melke sine produkter, uansett hvor mange Mario-spill som kommer. Og selv om det kom noen kritiske røster når firmaet annonserte at de kommer til å slippe enda en utgave av GameBoy Advance, har de fleste vært positive til den sjarmerende, lille maskinen.

Og det skjønte vi selv godt når vi pakket opp maskinen det er vanskelig å ikke bli forelsket i den lille saken, som passer i enhver lomme, men likevel har kraft nok til å kjøre alle våre yndlings GBA-spill. Selv om det er den samme, gamle spillkonsollen.
Micro er altså den tredje utgaven av GameBoy Advance. Den første versjonen kom i 2001, og slet med en alt for mørk skjerm. Dette ble fikset med den langt stiligere GameBoy Advance SP, som også gjennomgikk flere kosmetiske forbedringer.
Ikke noe nytt?
Micro er den samme maskinen og spiller de samme spillene. Derfor er det ingen direkte konkurrent til den innovative Nintendo DS eller den mektige PSP, det er rett og slett en oppdatering av velkjent maskinvare, rettet mot de som ønsker seg en fysisk minst mulig spillkonsoll. Den er for så vidt heller ikke ment som en erstatning til den ordentlige GBA SP, den skal leve et liv ved siden av.
Og den er fantastisk liten. Mindre enn mange mobiltelefoner eller en 20-pakning med røyk. Naturligvis innebærer det også en betydelig reduksjon av skjermens størrelse. Men tro oss etter få øyeblikk ble vi fullstendig vant til den bitte lille skjermen, ikke minst fordi den er så utrolig skarp at størrelsen blir så godt som ubetydelig. Den veier for øvrig 88 gram med et spill inni.

Skjermen er uten tvil konsollens mest imponerende aspekt, da den er mer lyssterk enn både DS- og GBA SP-variantene. Og du kan faktisk øke lysstyrken ytterligere. Vi prøvekjørte diverse GBA-spill på maskinen, fra Metroid til Zelda, og det aller meste er fullstendig spillbart. Det er imidlertid viktig å huske at de riktig så gamle GameBoy- og GameBoy Color-spillene ikke støttes av Micro.
Micro er en veldig minimalistisk maskin. Fronten består av d-pad og a- og b-knappene, samt en liten høyttaler. Nedenfor skjermen er select og start-knappene plassert, og skulderknappene sitter der skulderknapper skal sitte. En liten av/på-knapp er plassert på forsiden, der vi også finner hodetelefonuttaket, mens helt til høyre kan vi justere volumet og lysstyrken. Stort sett alt er ergonomisk satt sammen, knappene er responsive og gode, det er rett og slett ingenting å klage på når det gjelder utformingen. Unntaket er skuldeknappene, som krever en viss omstilling av fingrene for å trykkes inn, det er imidlertid kun en vanesak.
Pimp my Micro
GBA Micro har også ubyttbare frontdeksler. Dekselet tas av ved å løfte den ene siden opp, og det praktiske er at plasten som dekker skjermen også er en del av dekselet, så hvis du har skrapet opp skjermen er det bare å bytte dekselet, og Microen er god som ny.
Vi merker at laderen har en ny type tilkobling, noe som betyr at du ikke kan bruke dine gamle GBA/DS-ladere.
Cartridgene med GBA-spill settes inn i en åpning på baksiden, og når du tar ut spillet og ser inn i tomrommet, skjønner du hvor lite plass selve elektronikken tar. Imponerende.

Som med alle konsoller er det selvfølgelig spillutvalget som er essensen. Og selvfølelig stiller GameBoy Micro veldig sterkt her, i og med at den spiller hele biblioteket til GBA. Altså flere hundre titler og en god del skikkelige perler. Ja, GBA-spillene er ikke de mest grafisk imponerende i verden, men det betyr ingen verdens ting når spillbarheten på så mange av de er såpass bra.
Hvem passer den for?
Det store spørsmålet er hvilket marked Nintendo forsøker å nå, da det er trygt å anta at de fleste spillentusiastene allerede eier én eller flere maskiner de kan spille GBA-spill på. Microen er ultrabærbar, så for mange kan den fungere som en videreføring av SP, som til tross for sin allerede lille størrelse kan fortsatt være litt stor til tider. Kanskje du velger å spille SP hjemme, og Micro på farten?
Dessuten vil den minimalistiske designen og muligheter for å bytte deksel muligens friste de som tidligere ikke hadde interesse av håndholdte spillmaskiner. Med litt godvilje kan Micro fungere som en iPod-aktig moteobjekt, og selge til designinteresserte brukere.
Men den store ideen er vel at du ikke egentlig trenger en GameBoy Micro men du har jo litt lyst på den, så liten og søt som den er. Vi falt i alle fall for vår øyeblikkelig med en gang vi faktisk fikk kjenne på den og det vil muligens også du gjøre. GameBoy Micro koster rundt 890 kroner.