Gamle klassikere på ny PC?

RETRO: Dette programmet gir deg mulighet til å kjøre gamle MS-DOS-spill på nymotens PC-er. Faktisk får du lastet ned de fleste spillene også - gratis!

Publisert
Sist oppdatert

Alt var bedre før, sies det, og mange mener at dagens spillutvikling har alt for sterkt fokus på grafikk og tekniske finesser i forhold til nyvinning og ren spillglede. I tillegg kan det synes som om variasjonen er mindre enn før - det hostes opp stadig nye førstepersonsskytere, bilspill og fotballspill, men hvor blir det av de virkelig originale titlene? De kommer stadig sjeldnere.

Er du en av de som savner The secret of Monkey Island, Stunts, Pinball Fantasies og Police Quest og har prøvd å pusse støvet av de gamle 3.5" diskettene har du sikkert enten opplevd a) at du ikke lenger har diskettstasjon på PCen, eller b) at du ikke får kjørt dem på din nyinnkjøpte PC. Kanskje har du klart å få opp spillet, men uten lyd, eller med en hastighet som har gjort det umulig å spille.

Heldigvis finnes det løsninger, og den mest populære heter Dosbox og er i skrivende stund tilgjengelig i versjon 0.65. Dosbox gir deg et "ekte" DOS-vindu selv om du kjører Windows XP og er kompatibelt med svært mange av de gamle spillene.

Enkel installasjon

Programmet installeres med en helt standard Windows-installer og krever ingenting uten over det vanlige å sette opp. Når du så starter programmet, får du opp et dos-vindu, og skriver du dir, ser du at det er de gode gamle filene fra MS-DOS med command.com, autoexec.bat og resten av gjengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer