Gamle sider om igjen

Hva hadde egentlig nettbutikkene å tilby rundt årtusenskiftet? Se de utrolige bildene!

Publisert
Sist oppdatert

I dag er ikke handel over Internett upløyd mark - flere vil faktisk i stor grad foretrekke nettet når de handler. Fordelene er flere: oversiktlige sider og søkefunksjon, ingen kø, ingen åpningstider, ingen uvitende og innpåslitne selgere. Du kan enkelt sjekke flere butikker etter beste pris - og skulle du angre har du 14 dagers returrett.

Men netthandel har ikke alltid vært en fryd for sansene og lommeboka. Dersom du kunne reise i tiden og sett på internetts innhold for ti år siden ville du for det første finne andre ting enn fet design og store bilder i fokus - folk flest satt jo på skjermer med relativt lav oppløsning, gjerne 1024 x 768 piksler.

En annen ting var bredbånd heller ikke på noen måte var vanlig. Du koblet deg opp vi en analog telefonlinje eller ISDN, og betalte per minutt. For kjapp og effektiv surfing måtte sideinnholdet være enkelt.

En liten tidsreise

Det kule er at du jo kan gå tilbake og se på hvordan ting var i hine hårde dager. Vi har faktisk nevnt The Wayback Machine før, et enormt arkiv der nettsider og -steder er mer eller mindre er bevart som de engang var. Du kan - dersom du er heldig - finne sider datert så tidlig som 1996.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer