Gammel harddisk i ny PC?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg skal kjøpe nytt hovedkort, prosessor, minne og grafikkort, men vurderer å ikke kjøpe ny harddisk. Den jeg har er en IBM på 20 GB som jeg kjøpte tidlig i 2000, og den er egentlig mer enn stor nok til mitt bruk.

Men jeg ønsker selvsagt at PCen skal være raskest mulig, og lurer på om det vil bremse systemet i særlig grad dersom jeg beholder den gamle harddisken. Hva mener du?

Øyvind.

Datadoktoren svarer

Hei,

Det vil garantert ikke by på problemer å beholde den gamle harddisken, men når det gjelder ytelse, vil du nok helt sikkert oppleve at den blir bedre dersom du satser på en ny harddisk, f. eks Western Digital, gjerne med 8 MB cache.

Både lese- og skrivehastigheten er vesentlig bedre på de nye diskene. I praksis betyr det blant annet langsommere oppstart av Windows og programmer, spesielt dersom du har mange programmer åpne og vekselfilen av den grunn brukes flittig.

Nye harddisker er dessuten billige, og dersom du ønsker å få det maksimale ut av oppgraderingen din bør du absolutt vurdere den investeringen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer