Gammel klassiker vekkes til live

Fullstendig oppusset i alle bauger og kanter.

Gammel klassiker vekkes til live
Publisert
Sist oppdatert

Husker du Guybrush Threepwood? Det er hovedpersonen i Lucasarts' legendariske Monkey Island-spillserie, som så dagens lys første gang i 1990.

Oppfølgeren (LeChuck's revenge) var på plass året etter og høstet like gode kritikker, og deretter skulle det gå nye seks år før treeren (The Curse of Monkey Island) kom, og fortsatt var det snakk om håndtegnet grafikk, eventyr og en humor som traff svært godt.

I 2000 kom Escape from Monkey Island, som var det første i serien med 3D-grafikk, noe som ikke ble like godt mottat i alle kretser. I forrige uke ble også den første episoden i den nye, episodebaserte serien Tales of Monkey Island sluppet, hvorpå de neste 4 episodene vil bli sluppet hver måned fremover.

Les også: Gamle klassikere på ny PC?

Spør du meg, er det imidlertid spillet som blir sluppet i dag som er den virkelige godbiten i sommer - 15. juli 2009, ca. klokka 11 norsk tid kommer nemlig en nyrestaurert utgave av det første Monkey Island-spillet. The Secret of Monkey Island: Special Edition blir tilgjengelig for PC (kjøpes via Steam) og Xbox 360, og vil på Xbox live arcade koste 800 poeng (snaue 70 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer