Apple lanserer ny iPad for klasserommet

Går etter Chromebook med sin nye iPad

Nå trenger du ikke Pro-utgaven for å bruke Apple Pencil.

VISTE FREM NY IPAD: Apples Greg Joswiak viste frem en ny iPad myntet på utdanningsmarkedet på en videregående skole i Chicago tirsdag kveld norsk tid. Foto: John Gress/Reuters/NTB Scanpix
VISTE FREM NY IPAD: Apples Greg Joswiak viste frem en ny iPad myntet på utdanningsmarkedet på en videregående skole i Chicago tirsdag kveld norsk tid. Foto: John Gress/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Apple har lenge hatt et godt grep om skolemarkedet, men har i senere år fått sterk konkurranse fra Google med sine billige Chromebook-maskiner, som i fjor hadde kapret nærmere 60 prosent av markedet i USA.

Chromebook-maskinene koster typisk et par-tre tusen kroner, og kjører et eget operativsystem kalt Chrome OS, som primært er ment for nettbruk og som nå også kan kjøre Android-apper.

Nå er det kanskje først og fremst iPad som har vært det store fokusområdet for Apple i skolen, men i senere år har iPad-salget vært på vei ned.

På en pressekonferanse på en skole i Chicago i USA lanserte Apple tirsdag kveld norsk til en splitter ny iPad de nok håper vil slå an i skolemarkedet.

Vanlig iPad får Pencil-støtte

Mens det før kveldens pressekonferanse gikk rykter om at Apple skulle lansere en billigere iPad, var ikke det tilfelle. De lanserte riktignok en ny utgave av den vanlige iPad-en på 9,7 tommer.

Kall det gjerne «billig-iPad-en», men prisen starter fremdeles på 3.490 kroner for vanlige forbrukere. Skoler og studenter får den imidlertid til rabatterte priser; 3.350 kroner ser den ut til å koste for enkeltpersoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer