Gedigen lommevideo - oppdatert

Du skal ha store lommer for å få plass til denne gedigne meidespilleren. Den har en flott skjerm, og kan både ta opp og spille av video - pluss mye annet. Vi har nå oppdatert vår første test som ble gjort i mai, og prisen er vesentlig lavere enn tidligere oppgitt.

Gedigen lommevideo - oppdatert
Publisert
Sist oppdatert

Mediespillere dukker opp i stadig flere varianter, med og uten skjerm, til forskjellige typer bruk. Størrelsene varierer også svært, fra små og lette enheter til dagens testobjekt DVX-POD, som trenger en frakkelomme for å få plass, som en pocket-bok.

Fordelen med en stor spiller med innebygd skjerm er nettopp størrelsen. Denne har en 7-tommers LCD (6,5-tommers synlig område) med oppløsning på 720x480 punkter, og er i tillegg både lyssterk, har ypperlig fargegjengivelse og stor betraktningsvinkel til sidene.

Men en så stor skjerm er ikke gratis og prisen er både høy vekt (nesten 600 gram) og at det rett og slett blir mye å dra med seg. Den er omtrent halvparten så stor og tung som de minste bærbare PCene...

Dermed er ikke en DVX-POD noe du bare putter i lomma, i tilfelle du skulle få lyst til å høre musikk eller se en film, slik som f.eks. en Archos Gmini. Den krever i praksis at du har et eller annet å bære den i, og da er vi over i kategorien "ting-man-vurderer-om-man-skal-ta-med-seg-fordi-de-veier-og-tar-plass".

Det er greit nok hvis man skal på en lengre reise, og likevel ta med seg en del annet. Men igjen, da har man kanskje med seg den bærbare PCen, og hva skal man da med en stor mediespiller?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.