GeForce 4 Ti 4600

Vi har fått sjansen til å prøve et GeForce 4 4600-referansekort, som er det absolutt råeste grafikkortet du kan få for penger akkurat nå. Men hvor raskt er det egentlig?

Publisert

For å presisere – akkurat dette kortet som vi har sett på nå får du ikke kjøpt i butikk, her er det snakk om et referansekort fra NVIDIA, som brukes av andre produsenter for å utvikle deres egne GeForce 4-baserte løsninger. Det er rundt en måned igjen til du faktisk får kjøpt disse i norske butikker, derfor betrakter vi ikke denne artikkelen som en fullstendig test, men heller en forhåndsomtale.

GeForce 4 er altså den nyeste grafikkbrikken fra NVIDIA, og er tilgjengelig i tre varianter – 4200, 4400 og 4600, der forskjellen er klokkehastighet og følgelig ytelse. Selve kjernen og funksjonaliteten er lik hos alle tre, og kan betraktes som en evolusjon av GeForce 3 fra et år tilbake. Vi har fått en oppdatert nFiniteFX-motor, som lar spillutviklerne programmere avanserte spesialeffekter, minnebåndbredden er blitt mer effektiv og kantutjevningen er blitt enda bedre. I tillegg har brikken støtte for flerskjermsløsninger takket være nView-teknologien, som mange sikkert kjenner fra GeForce 2 MX. Teknologien er imidlertid blitt forbedret og fått ny funksjonalitet.

Som sagt, kortet vi prøvde er av 4600-varianten, altså en kraftpakke med en prosessor klokket til 300 MHz, og hele 128 MB DDR RAM, som tikker avgårde på 650 MHz. Kortet er også utstyrt med standard TV- og DVI-utgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer