Generelt om maskinene

Generelt om maskinene
Publisert
Sist oppdatert

Acer Aspire 7735ZG (17,3") og ACER Aspire 6930ZG (16") er bruksmessig svært like maskiner, men vanligvis med en prisforskjell på en tusenlapp. I denne sammenhengen er de likere enn ellers fordi en av deltakerne i denne testen selger den dyreste (6930ZG) til samme pris som den rimeligste (7735ZG) .

Forskjellene ligger først og fremst i skjermstørrelse, diskstørrelse og raskere minne. Samtidig har 7735ZG både eSATA og kortplass for ExpressCard.

17,3-tommeren med oppløsning på 1600 x 900 er klart et hakk vassere enn 16-tommerens 1366 x 768. Bildekvaliteten er ikke merkbart forskjellig, men den ekstra plassen kommer svært ofte godt med, på alt fra websider til regneark og bilde/videoredigering.

Til og med den lille Packard Bell Easynote RS66-U-320NC viser mer av nettsider med sine 800 punkter (mot 768), etter vår mening bør et bredformat helst ha mer i bredden, ikke mindre i høyden, sammenlignet med de tidligere formatene.

På PC-er som først og fremst brukes som underholdningsmaskiner er de nye bredformatene utmerket.

Alle maskinene har blanke skjermer, som bransjen påstår at "alle vanlige forbrukere" vil ha. Vi mener at ulempene er flere enn fordelene, med reflekser og fingermerker som de største ankepunktene. Skal man være slem kan man si at det får dårlige skjermer til å se bedre ut, ved å øke inntrykket av kontrasten i bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer