Genial mus fra Microsoft

Nå lanserer Microsoft nye mus basert på et helt nytt prinsipp for å registrere bevegelse. Samtidig er den både ergonomisk og fancy i designet.

Genial mus fra Microsoft
Publisert

Det har ikke skjedd så veldig mye i løpet av de 30 årene siden musen som pekeverktøy ble funnet opp. Prinsippet den gangen var det samme som er vanlig i de fleste av dagens mus. Det er to roterende følere som er plassert 90 grader i forhold til hverandre som kjenner bevegelsen. Den første musa hadde hjulene i direkte kontakt med bordet. Senere kom ballen, som fungerer som et mellomledd mellom bordflaten og hjulene/akslingene som registrerer bevegelsen.

Rensing og slitasje

Det tar ikke lang tid før en splitter ny mus mister kjøreegenskapene. Støv og skitt setter seg fast i ballen, og surrer seg rundt akslinger inne i musa. Da er det fram med diverse verktøy, som såpevann og bomullspinner. Noen ganger må du til og med bruke kniv for å få bort gjenstridige ”knuter” på akslingen. Spesielt de som sitter blant askebegre, kaffekopper, colaflasker og pizzaesker er plaget av dette…

Og musen blir aldri så god som da den var ny.

Det har vært optiske mus på markedet, som ikke var plaget av disse problemene. Disse ble ikke så populære fordi de var avhengige av en spesiell plate som musen måtte bevege seg på. Platen og musen måtte også ligge helt rett, ellers ble pekerbevegelsen ”skjev”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer