Geniale ekstra"disker" for bærbare

Mer lagring på bærbare ble alltid lett kaotisk, men nå er det andre boller!

Publisert
Sist oppdatert

Ut fra loven om tings iboende faenskap er det alltid slik at jo vanskeligere det er å skifte ut en lagringsenhet, jo fortere blir den for liten. Vi som har brukt mange forskjellige bærbare PC-er gjennom tidene vet dette altfor godt.

Vi må da ty til eksterne disker, noe som i og for seg kan fungere utmerket rent ytelsesmessig, men det er ikke alltid spesielt praktisk.

Mye avhenger av den bærbare, om den har de tilkoblingene som trengs for å gi en tilfredsstillende ytelse. Har den bare USB ligger du tynt an. Har den eSATA er det straks noe annet, og har den eSATAp - med strømforsyning - kan du bruke raske eksterne disker.

Les også: Nå kommer eSATA med strøm

Hvis den bærbare ikke har eSATA, men en port for ExpressCard, finnes det eSATA-løsninger for ExpressCard, og du kan koble til det du måtte ønske av disker til dette.

Les også: Disk-vri på MacBook Pro

Men hvorfor gå over bekken etter vann?

SSD i ExpressCard

Tilleggskort, kabler, strømforsyninger og eksterne diskkabinetter - det fungerer jo, men er ikke spesielt praktisk når du er på reise og skal gjøre den klar til bruk. Det blir mye kabler og løse dingser, kritiske komponenter som spesialkabler og overganger kan bli borte og det tar litt ekstra tid å koble opp og ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer