Kalibrere farger på Apple TV

Genialt enkelt

Kalibrering av farger kan være en møysommelig prosess. Nå har Apple gjort det såre enkelt.

Publisert
Sist oppdatert

Å få helt riktige farger og innstillinger på TV-en er en liten vitenskap i seg selv, der mange TV-er har dusinvis av parametre du kan justere på for å få optimalt bilde.

Denne uka oppdaterte Apple de fleste av sine enheter med ny versjon av operativsystemet, Apple TV inkludert, som nå har fått tvOS versjon 14.5.

En av de nye funksjonene denne gangen er at du nå kan bruke en iPhone for å kalibrere fargene slik at de blir helt riktige på TV-en du bruker. Altså vil ikke innstillingene på TV-en spille noen rolle - materiale du spiller av via Apple TV vil da vises med korrekte farger, der enheten selv kompenserer mot fargeinnstillingene på selve TV-en.

I videoen over viser vi deg hvordan du går frem. Du trenger en Apple TV 4. generasjon eller Apple TV 4K (altså de to variantene som kommer med App Store og mer moderne brukergrensesnitt). Den nye Apple TV 4K-utgaven som er rett rundt hjørnet støtter selvsagt også samme funksjon.

I tillegg må du ha en iPhone med FaceID, altså en av dem som har en «busslomme» på toppen av skjermen. Den må også være oppdatert til iOS 14.5, som er den foreløpig nyeste versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer