Unclack:

Genialt for Teams-møter

Kutter automatisk mikrofonen din mens du skriver.

OOPS: Glemmer du å dempe mikrofonen før du trykker på tastaturet? Ikke med Unclack. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OOPS: Glemmer du å dempe mikrofonen før du trykker på tastaturet? Ikke med Unclack. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fortsatt er det mange som sitter på hjemmekontor rundtom i det ganske land, og for å holde kontakten med de andre på jobben er det blitt vanlig med nettbaserte møter, enten man bruker Teams eller andre videokonferanseløsninger.

Med mange pålogget samtidig er det ikke fritt for at det blir en del støy. Blant de verste synderne er lyden fra trykking på tastaturet, som for de andre partene i samtalen oppleves ganske irriterende.

For det er jo tross alt ikke alle som er like flinke til å dempe mikrofonen når de burde ha gjort det.

Demper mikrofonen automatisk

Det er akkurat der dagens godbit, Unclack, kommer inn. Unclack er et gratis Mac-program som fungerer på MacOS Catalina og oppover (altså den forrige utgaven), og programmet har rett og slett én funksjon:

Den demper automatisk mikrofonen din når du trykker på én eller flere taster på tastaturet, og opphever dempingen sånn cirka et halvt sekund etter siste tastetrykk.

Jeg prøvde med vilje å bråke så godt jeg kunne med tastaturet på Teams-møtet vi hadde i morges, og ingen av de andre hørte noen ulyder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer