Genialt hovedkort fra Gigabyte

Noe av det mest irriterende med PCer, er at de er så trege til å våkne opp. En større problem er det når de nekter å komme i gang. Gigabyte har utviklet løsninger for begge problemene.

Publisert

Microsoft har i sine fremtidsvyer definert et konsept som heter IAPC – Instantly Available PC (”øyeblikkelig tilgjengelig PC”). En måte å få til dette på hadde kanskje vært å gjøre Windows mindre komplisert og mer strømlinjeformet, men det er fortsatt ønsketenkning. Andre metoder må til.

Ned i dvale med STR (Suspend-to-RAM)

Løsningen er at PCen aldri egentlig slås helt av. Status på maskinen lagres i minnet og hastighet og strømforbruk reduseres til et minimum. Derfor virker det som PCen er slått av, men den bare ”sover”, på samme måte som videomaskiner og TVer.

Strømforbruket ligger på bare 3 watt og systemet skal være oppe og klart til bruk på bare 7 sekunder. Normalt tar det omtrent et minutt å starte opp en PC med Windows 98, og enda lenger hvis den er knyttet til et nettverk. Gevinsten er med andre ord svært merkbar og høyst velkommen.

DualBIOS - for sikkerhets skyld

Gigabyte introduserer også noe de kaller DualBIOS. Dette er to komplette BIOS-oppsett på separate brikker, og et system som sjekker om alt er som det skal. Teorien er at det ene oppsettet fungerer som en automatisk sikkerhetskopi, i tilfelle det andre settet skulle slutte å virke av en eller annen grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer