Genialt minnekort fra Lexar

SD, MMC, CF type I og II, Microdrive, MemoryStick, SmartMedia, xD... Markedet svømmer over av forskjellige minnekortstandarder, men ingen er så smarte som nyheten fra Lexar.

Genialt minnekort fra Lexar
Publisert
Sist oppdatert

Minnekort til mobiltelefoner, kameraer, MP3-spillere finnes i en stadig flere forskjellige utgaver. Noen er dyre, andre er billige, det gjelder uansett å vite hva du skal ha når du går i butikken. Og skal kortene brukes i PCen, trenger du en minnekortleser. Det siste vi så var en "9 in 1"-enhet, med så mange hull å putte kort inni at hvem som helst risikerer å bli forvirret. Ikke særlig elegant, med andre ord.

I tillegg begynner nå minnepluggene, de små sigarformede lagringsenhetene som puttes rett i en ledig USB-port på PCen, for alvor å gjøre sitt inntog.

Alt i ett

Nå kan det endelig virke som om noen har kommet med en fornuftig løsning på galskapen. Minnekortprodusent Lexar har nemlig lansert en helt ny type minnekort, som også er en minneplugg! Løsningen er like enkel som den er genial. Minnekortet kan puttes direkte i en ledig USB-port på PCen. Dermed trenger du verken minnekortleser eller andre innretninger for å bruke enheten.

Det nye minnekortet/minnepluggen måler bare 3 cm i lengden, 4 mm i høyden, og 1,2 cm i bredden. Litt tykkere enn SD-kort altså, men volummessig er de nærmest identiske. Her er det dessuten ingen blottlagte kontakter, alt er godt beskyttet inni metallinnpakningen. Kapasiteten vil i starten ligge på fra 16 MB til 1 GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer