Genma Onimusha

Fra PlayStation 2 til XBox - Capcom har fikset litt på dette populære spillet, og lansert det i en XBox-versjon. Er den nye utgaven verdt pengene?

Publisert
Sist oppdatert

Onimusha-serien er utviklet av Capcom, som også står bak de suksessrike PlayStation-titlene Resident Evil og Devil May Cry. Onimusha føyer seg pent inn i rekken, og kan ved første øyekast karakteriseres som Resident Evil flyttet til samurai-tiden. Det er likevel mye mer til Onimusha enn som så.

Det er viktig å presisere at Genma Onimusha til XBox er ingen oppfølger til Onimusha: Warlords til PS2. Det er mer en slags ”director’s cut”-versjon – basisen er den samme, men XBox-utgaven har flere forbedringer og nyheter.

Onimusha foregår altså i Japan, og du spiller en samurai ved navn Samanosuke. Hovedoppgaven din er å redde en prinsesse som er blitt kidnappet av demoner, og dette betyr selvfølgelig mange eksotiske lokasjoner og sinnsyke monstre. Samanosuke er en kraftig kar, og utstyrt med sitt trofaste sverd hakker han motstandere i biter slik seg hør og bør for en samurai. Historien bak er egentlig ikke den mest interessante vi har hørt, og du vil bruke mer tid på kamp og gåter enn på å fundere over plottets utvikling.

Fargerike sjeler

Alle som har spilt Resident Evil vil umiddelbart kjenne seg igjen i Onimusha, dette fordi mye av kontrollen og kameraføringen er nesten identisk. Kameraet er statisk og bakgrunnene er forhåndstegnet akkurat som i Resident Evil-spillene, men det er mer vekt på kamp enn gåter. Gåtene i Onimusha er som regel lite kompliserte, derimot må du belage deg på mye tøff, fysisk motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer