Genmanipulert underholdning med Evolva

Endelig et spill med et helt nytt konsept! Utviklingshuset Computer Artworks har levert en liten perle, som er noe annet enn alle de kjedelige actionspillene. Her er våre førsteinntrykk.

Publisert

Computer Artworks er ikke akkurat kjent for dataspill, men snarere for sine ”organiske” skjermsparere og lignende. Nå har selskapet imidlertid overført sine design-ideer til et spill, og resultatet er faktisk svært vellykket.

Prinsippet i spillet kan virke noe forvirrende til å begynne med, men er egentlig ganske enkelt. En ond parasitt tar over planetene rundt omkring i vår galakse, og ditt oppdrag er å stanse den. Du blir sendt til en avsideliggende planet hvor parasitten har begynt å spre seg, og med deg har du fire såkalte Genohunters – en ny rase av krigere som kan absorbere DNA for å styrke seg selv.

Din oppgave som spiller blir å styre disse fire jegerne – samtidig. Du bestemmer over én om gangen, mens du kan følge med på hva de resterende tre foretar seg i mindre vinduer nederst på skjermen. Du kan gi de tre andre enkle ordre, som å følge etter deg eller bli stående. Og du kan fritt velge hvilken Genohunter du vil styre akkurat der og da, og siden de varierer i styrke og andre egenskaper, er det viktig å plukke ut riktig mann til jobben.

Kunsten å absorbere

Det kanskje mest interessante i Evolva er mutasjonene. På planeten finnes det mange levende skapninger – først og fremst fiender, men også en del nøytrale dyr som løper rundt uten å plage noen (men de er i stand til å forsvare seg). Hver gang en av dine Genohunters dreper noen av dem, må du sørge for at jegeren din ”parterer” byttet og suger i seg kjøttstykkene som blir liggende igjen. Det høres brutalt ut, men prosessen gir jegerne DNA som er essensiell for å styrke dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer