Get klar med HD

Har du digital kabelTV fra Get kan du allerede fra mandag få HD - også med opptak.

Publisert
Sist oppdatert
Vi har selv brukt den tidligere PVR-løsningen siden den ble lansert, og kan underskrive på at selv de som er aktivt uinteresserte i all teknikk stortrives med boksen.


Det som kalles KabelTV er både gammelt og nytt, og har slitt med en arv fra den gamle analoge TV-verden. Samtidig er det koaks-kabel som har størst kapasitet av de gamle løsningene, langt høyere enn både CAT-5/6 nettverk og kobberpar (ADSL).

Get har dessuten i lang tid brukt fiber til distribusjon og koaks den siste biten videre inn til boligene. Derfor ligger ikke dagens utgave av "kabelTV" noe tilbake for de tildels hypede "fiber"-løsningene, som bruker fiber til distribusjon, men vanlig nettverkskabel den siste biten. Snarere tvert i mot.

Men for oss som skal bruke tjenestene er det de faktiske tjenestene som betyr noe. Her har det vært en rekke utfordringer for distributørene, både teknisk og programmessig.

Det lønner seg ikke alltid å være først ute med det siste, det er ofte bedre satse på en modnet teknologisk platform som er kvitt barnesykdommene og kan viderutvikles med nye tilbud til kundene.

Get har oppholdt seg litt på gjerdet når det gjelder HD, og lanserer nå en platform som er gjennomarbeidet både når det gjelder innhold og brukervennlighet.

Ny og lekker boks

Den nye HD PVR boksen er mindre og mer moderne i designet enn PVR-boksen som hittil har vært tilbudt. Den er sort og blank, og kan monteres hengende på vegg hvis du ikke har plass til den i racket eller hylla.

HD PVR-boksen har 250 GB harddisk som gir inntil 120 timer opptak. Tar du opp mye i HD vil kapasiteten selvsagt bli en del mindre.

Den har to tunere som gjør det mulig å ta opp to programmer samtidig, eller se på et annet program enn det som tas opp. Du kan også "pause" TV-sendingene og spole deg frem og tilbake i opptaket som gjøres i bakgrunnen.

Get klar med HD


Boksen har HDMI, komponent og SCART utgang, og både analoge og S/PDIF (på phono)lydutganger.

Den er også forberedt på VOD - Video On Demand - som Get vil tilby fra mai. Dette krever at du er tilkoblet et opppgradert kabelnett med returfunksjon.

Svært brukervennlig

Get har fått topplassering i tester av brukervennlighet blant TV-tilbyderne. Vi har selv brukt den tidligere PVR-løsningen siden den ble lansert, og kan underskrive på at selv de som er aktivt uinteresserte i all teknikk stortrives med boksen.

Den nye utgaven har mange forbedringer, både når det gjelder utvalg og presentasjon, og vil gjøre det enda lettere å manøvrere og velge blant innholdet.

Get klar med HD
Get klar med HD
Get klar med HD


I løpet av våren vil det også bli mulig å styre HD PVR-boksen over Internett eller via Mobil, slik at du kan sette den i opptak når du ikke kan være hjemme og se et program.

Åtte nye kanaler

Ved lansering den 10. mars vil Get tilby seks HD-kanaler:

Discovery HD
Silver HD
Voom HD
Luxe HD
Canal Plus Film HD
Canal Plus Sports HD

De fire første er med i HD-pakken, men de kan også kjøpes enkeltvis.

I løpet av våren vil også TV1000 HD og Viasat Sport HD bli tilgjengelig fra Get.

Sjekk spesifikasjoner og funksjoner for Get Box HD PVR

Priser

HD-kanalpakken vil koste 99 kroner i mnd, og HD PVR vil også koste 99 kroner i mnd (20 kr mer enn dagens PVR-boks).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer