Test av ny Get Box 2019

Get-kunder har all grunn til å glede seg til den nye dekoderen

Get blander tradisjonell TV med strømming, og det fungerer overraskende godt.

GET BOX: Mange har endret TV-vanene sine. Gets nye dekoder blander det beste fra tradisjonell TV med strømming. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GET BOX: Mange har endret TV-vanene sine. Gets nye dekoder blander det beste fra tradisjonell TV med strømming. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at populariteten til strømmetjenester som Netflix, HBO Nordic og TV 2 Sumo har skutt i været, har TV-leverandører som Get og Canal Digital blitt nødt til å endre på strategien. Lineær-TV er på vei ned, mens pilen stadig peker opp for strømming.

Det har ført til det man kan kalle en renessanse innen TV-bransjen, med en større satsing på at innholdet skal være tilgjengelig når brukerne selv ønsker det. Å gjøre opptak av sine favorittprogrammer eller en fotballkamp, og se det i ettertid, er ikke noe nytt, men å lagre opptakene i skyen (500 timer) og ha det tilgjengelig på mobilen, nettbrettet eller PC-en sin, tar TV-hverdagen til et nytt nivå.

Men selv om du kan se Get, Riks TV og Canal Digital, for ikke å glemme Strim, på TV-en din gjennom Apple TV og Chromecast, satser de tradisjonelle leverandørene fortsatt på dedikerte TV-bokser eller dekodere om du vil. I fjor kom Canal Digitals OnePlace, og i år kommer Get Box for fullt.

Spesifikasjoner

Get Box
Størrelse12,5x12,5x27 mm
PlattformAndroid 8
VideoppløsningSD, FHD, 4K
HDRHDR10, HDR10+, Dolby Vision, SL-HDR1
LydDTS, AAC, Dolby AC3+, Dolby Atmos
Lagring8 GB
Minne2 GB
InngangerAntenne, strøm, USB-C
UtgangerMini-Toslink, HDMI 2.0
NettverkGigabith Ethernet RJ45
Trådløs teknologiWiFi 5, Bluetooth 4.2

Legg merke til at Get Box støtter 4K-oppløsning, men enn så lenge kan du se langt etter TV-sendinger i denne kvaliteten. Derimot har Get fortalt oss at de vil tilby utleie av 4K-filmer, men det er ikke kjent når dette blir tilgjengelig.

Krav til netthastighet:

Get anbefaler bredbånd på minimum 25 Mbps (Megabit per sekund) med én boks og minimum 50 Mbps hvis man har flere. Selskapet forklarer at dette er for å dekke både strømming med Get Box og annen bruk av Internett i hjemmet samtidig.

Alt av tilkoblinger sitter på baksiden. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Alt av tilkoblinger sitter på baksiden. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Get Box

Den ser kanskje liten ut – Get Box er mye mindre enn Get Box II og faktisk mindre enn Micro – men på mange måter er det den kraftigste og mest avanserte TV-boksen fra Get til nå. Størrelsesmessig minner den mer om en av de eldre Apple TV-enhetene.

Designet er enkelt: en svart liten boks med avrundende hjørner, en diskré Get-logo på oversiden og et lite indikatorlys på fremsiden som lyser hvitt når boksen er på og alt er som det skal og rødt når den er i dvalemodus.

På baksiden er det seks kontakter:

 • Antenne
 • Strøm
 • HDMI
 • Ethernet
 • Optisk lydutgang
 • USB-C

Boksen har både antennekontakt og støtte for kablet og trådløst Internett, og du kan selv velge hva du ønsker å bruke, men du må ha Internett-tilgang for å få tilgang til strømming. Vi har testet Get Box som en ren strømmeboks, med andre kort tilkoblet kablet/trådløst nett, og det eneste minuset med denne løsningen er at når du ser på direktesendt TV, vil du alltid ligge noen sekunder bak.

Hvis du ser på fotball og abonnerer på TV 2 Sumo, er du kanskje godt kjent med dette. Vi synes egentlig ikke det er et problem, i hvert fall ikke så lenge vi ikke har en høylytt fotballnabo som jubler mye tidligere enn oss.

Get Box er den minste TV-dekoderen til Get, og samtidig den mest avanserte. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Get Box er den minste TV-dekoderen til Get, og samtidig den mest avanserte. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Fjernkontrollen har også fått seg en overhaling. Den har de tradisjonelle knappene du er vant med fra Gets foregående fjernkontrollere, men du vil sikkert legge merke til logoene til Netflix og Google Assistent. En annen ting som er nytt, men som du ikke vil legge merke til ved å se på den, er at fjernkontrollen støtter Bluetooth-tilkobling i tillegg til tradisjonelle infrarøde signaler.

Det betyr at du kan putte Get Box bak en tredør i TV-benken og fortsatt kunne styre den med fjernkontrollen. Bluetooth må også være aktivert for å bruke Google Assistent. En annen kjekk ting med Bluetooth-støtte, er at du kan koble hodetelefonene dine til boksen og få lyden der – kjekt hvis noen andre i boligen vil sove mens du sitter oppe og ser en ny episode av favorittserien din.

Du vil også legge merke til knappen det står Boks og TV på. Denne trykker du på for å velge mellom å styre dekoderen eller TV-en din. Du kan for eksempel skru på TV-en ved å velge TV og trykke på-knappen på fjernkontrollen.

En artig ting vi fant ut, er at siden du kan styre TV-volumet med fjernkontrollen, kan du også styre lydanlegg som er tilkoblet via TV-ens HDMI ARC-kontakt – hvis du har en som støtter det. Dermed var det mulig for oss å justere lyden på lydplanken Sonos Beam med fjernkontrollen uten noe videre oppsett.

Get-kontrollen har fått seg en overhaling. Legg merke til knappene for Netflix og Google Assistent. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Get-kontrollen har fått seg en overhaling. Legg merke til knappene for Netflix og Google Assistent. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Med Android i bunn

Mer interessant er kanskje selve innholdet, og hvis du har brukt Get-appen eller i nettleseren vil du umiddelbart føle deg hjemme. Oppsettet er nærmest identisk med faner for Hjem, TV-arkiv, Serier, Filmer, Barn og Mitt innhold, samt rask tilgang til søk og innstillinger.

Én ting du ikke vil se i Get-appen, er «Apper». TV-boksen er nemlig bygget på Android-plattformen, og Get har på ingen måte låst den ned til kun sitt tilbud. Det betyr at du har tilgang til innhold fra Google Play Store med et hav av apper, blant dem finner du NRK TV,men også Google Play Movies i tillegg til Gets egen filmutleie, og som gjør Get Box til mer enn en vanlig TV-boks.

Slik ser Apper-fanen ut. Foto: Get
Slik ser Apper-fanen ut. Foto: Get Vis mer

Du kan også strømme innhold fra mobilen eller nettbrettet ditt, via Google Cast, til TV-boksen fra de appene som støtter det. Som innebærer det meste av multimedieinnholdet på en Android-enhet, Spotify Connect-strømming og blant annet YouTube-appen på en iPhone eller iPad.

Google Assistent er også en del av pakken. så du kan bruke stemmen for å søke etter innhold. Så langt har vi ikke fått Google Assistent til å fungere, uten at det er et spesielt savn. Av erfaring fra andre scenarioer med stemmeassistenter, går det som regel raskest å skrive.

Selv om ikke Google Assistent lytter til oss, har vi brukt stemmesøk via Get Box-ens egen søkemeny, og det har fungert helt greit.

Det at Android-plattformen ligger i bunn og at Get har latt den være såpass åpen, gjør faktisk TV-boksen til et interessant alternativ til Apple TV, med apper, spill og strømming fra telefonen. Dette er uansett ikke en test mellom de to, men det er ingen tvil om at Get Box og Android er en mer åpen plattform enn Apple TV og tvOS, hvis du foretrekker det.

Barna har sin egen fane på Get Box. Foto: Get
Barna har sin egen fane på Get Box. Foto: Get Vis mer

I bruk

Ved førstegangsoppsettet må du logge på Get-kontoen din, selskapet anbefaler også at du logger inn med Google-kontoen din for tilgang til Google Play Store og liknende. Har du ikke bruker for Play Store eller Google Assistent, kan du bare hoppe over dette.

Det er egentlig ikke noe hokus pokus når det gjelder Get Box. Den fungerer akkurat som appen og Get-boksene. Du kan se direkte-TV, strømme opptakene dine, se TV-guiden, spole frem/tilbake og pause sendinger, du har tilgang til TV-arkiv – som har programmer som har gått på de mest populære kanalene de siste syv ukene – og sette på opptak. Alt du forventer fra en TV-boks anno 2019, med andre ord.

Get-kunde? Da kan dette bli din nye TV-hverdag. Foto: Get
Get-kunde? Da kan dette bli din nye TV-hverdag. Foto: Get Vis mer

Integrasjonen med nettjenestene, da mener vi appen og Get i nettleseren, er også bra. Innholdet ditt synkroniseres på tvers av enheter, og du kan blant annet starte å se en episode av «Euphoria» på Get Gox og se den ferdig på Get-appen på mobilen din.

I hovedsak er det to ting som irriterer oss med Get Box. For det første går ting ofte litt tregt når man navigerer i menyene eller bytter kanal, det kan gå noen sekunder fra du trykker TV-guide til den dukker opp. Deler av tregheten skyldes det faktum at alt strømmes, så nettlinjen kan være en påvirker, men Get har fortalt oss at de jobber med å gjøre grensesnittet raskere.

I arkivet finner du innhold som har gått på de mest populære kanalene de siste syv dagene. Foto: Get
I arkivet finner du innhold som har gått på de mest populære kanalene de siste syv dagene. Foto: Get Vis mer

Den andre tingen er at du ikke får opp advarsel når du er i ferd med å avslutte en TV-sending du startet forfra, noe du gjør ved å åpne TV-guiden, trykke på en sending og velge å se den forfra i stedet for direkte. Gjør du dette og trykker på tilbaketasten, får du opp et varsel som sier at du forlater programmet, men trykker du for eksempel Mitt innhold eller hjemknappen, vises ikke meldingen.

For det har skjedd at vi har klart å komme nær en av disse knappene når vi ser en TV-sending forfra og vi er blitt sendt til en annen meny. Den aktuelle sendingen, som vi startet forfra, avsluttet før vi fikk sett den ferdig, og ettersom det ikke er mulig å spole tilbake til den foregående TV-sendingen, var innholdet borte.

Joda, det er mulig å lete frem det aktuelle innholdet, men det kan ta litt tid og det er ikke alt man finner tilbake til like lett.

Get har fortalt oss at dette er noe de jobber med å fikse, slik at du blir varslet hvis du er i ferd med å trykke deg ut av en sending.

Under Mitt innhold finner du serier og filmer du følger, samt opptakene dine. Foto: Get
Under Mitt innhold finner du serier og filmer du følger, samt opptakene dine. Foto: Get Vis mer

Strømming

Get Box er tett integrert med flere strømmetjenester, deriblant CMore og HBO Nordic, og på hjemskjermen vil du motta tips til anbefalte og populære serier og filmer.

Serier og filmer du ser, vil dukke opp under «Fortsett å se» slik at du raskt kan fortsette filmen eller serien, eller se neste episode. Du kan også legge til favoritter slik at du har seriene dine lett tilgjengelig.

Vi merker at det er mye innhold fra HBO Nordic som dukker opp under anbefalte filmer og serier. Kanskje ikke så overraskende med tanke på det solide innholdet til strømmetjenesten, men også fordi vi selv ser mye på HBO Nordic.

Get har tett integrasjon med flere strømmetjenester. Du må aktivere dem i kanalpakken for tilgang. Foto: Get
Get har tett integrasjon med flere strømmetjenester. Du må aktivere dem i kanalpakken for tilgang. Foto: Get Vis mer

Netflix er også til stede på hjemskjermen, i tillegg til å være godt plassert på fjernkontrollen, med anbefalt innhold. Dog er ikke tjenesten like prominent som det andre innholdet og du vil for eksempel ikke se Netflix-innholdet ditt i «Fortsett å se»-listen. Get forteller oss at dette handler om datadeling, og ettersom Netflix er en app og ikke integrert i Get Box som andre tjenester, vil ikke innholdet du følger med på deles med Get-profilen din.

Dette gjelder også andre apper, de du laster ned fra Play Store. Så hvis du for eksempel laster ned HBO Nordic-appen, i stedet for å bruke den integrerte løsningen i Get-abonnementet ditt hvis du har valgt strømmetjenesten i kanalpakken, vil det samme skje her.

Disse tjenestene er integrert:

 • Voksne: HBO Nordic, C More, Fox +, Nordisk Film +, Paramount+, National Geographic +, Viasat FilmFavoritter, Norske Filmer, Cirkus, Curio & Stingray Qello.
 • Barn: SF Kids, Min Kino, Toonix, Nick +, Disney Channels Extra
Har du HBO Nordic gjennom Get, får du tilgang til flere kritikerroste serier. Foto: Get
Har du HBO Nordic gjennom Get, får du tilgang til flere kritikerroste serier. Foto: Get Vis mer

Priser

Som de andre TV-boksene til Get, betaler du månedsleie for Get Box. Prisen per måned er på 49 kroner. Opptaksfunksjonen, 500 timer i skyen, kommer i tillegg og koster 99 kroner per måned. Abonnementet dekker alle enheter i husholdningen, for eksempel hvis du har flere Get-enheter.

Selskapet forteller oss at de vil slutte å levere Get Box II, og at dette blir de tre valgmulighetene fremover:

 1. Get Box: 49 kroner i måneden
 2. Get Box mikro: 0 kroner i måneden
 3. TV uten Get-boks, men med strømming fra Apple TV, PC/Mac, Mobil/nettbrett eller Chromecast: 0 kroner i måneden

TV- og eventuelt bredbåndabonnement kommer selvsagt i tillegg.

Konklusjon

Med Get Box mikses det beste fra lineær-TV med det beste fra strømmeverdenen i en ganske kjekk forpakning. I tillegg kommer også støtten for Google Play Store, som er med på å løfte opplevelsen et ekstra hakk.

Vi gir Get Box to tomler opp.
Vi gir Get Box to tomler opp. Vis mer

Den nye TV-boksen fra Get har alt du ønsker deg fra de tidligere utgavene, minus støtte for lokal lagring av opptak og tekst-TV (vi er usikre på om sistnevnte er et savn), og legger strømming og video på forespørsel som gir brukeren mer kontroll over sin TV-hverdag. Innholdet skal være tilgjengelig når brukeren ønsker det – ikke nødvendigvis når det blir sendt på TV.

Foruten noen barnesykdommer, som noen tregheter her og der og at Google Assistent ikke lytter, gir Get Box totalt sett en veldig god TV- og strømmeopplevelse.

Testresultat

Get Box (2019)

Godt integrert med andre Get-tjenester, oversiktlig og lettfattelig menysystem, åpen plattform.

Tidvis trege menyer og bytte av kanaler, ikke støtte for internopptak, Google Assistent-trøbbel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer