Gi meg gamle versjoner!

Om du er nostalgiker eller synes rett og slett eldre versjoner av favorittprogrammene dine var mindre, bedre og raskere, bør du lese videre. Det er nemlig håp i hengende snøre.

Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet OldVersion.com har, under parolen "Because newer is not always better" samlet en rekke populære freeware- og sharewareprogrammer fra mange år tilbake.

Kulturell og historisk verdi, ikke bare nostalgi

Men formålet med nettstedet, som har eksistert siden 2001, er også å ivareta interessene til brukere som ikke har PCer som er kraftig nok til å kjøre de siste versjonene av programmene. Et annet poeng er at nye gratisprogrammer, i følge nettstedet, ofte har uønskede vedheng ved seg i form av spionvare, som en del av inntektsmodellen. Eldre versjoner av de samme programmene har gjerne ikke dette.

Et siste viktig poeng som trekkes fram, er at når utviklerne av programvare fjerner gamle nedlastingslenker, forsvinner også en del av historien. Ved å gi folk tilgang til gamle programversjoner, gir det dem samtidig et unikt innblikk i utviklingen og retningene programvareindustrien har beveget seg mot, heter det på About-siden til Oldversion.com.

Omfattende arkiv

I skrivende stund tilbyr nettstedet 2.412 versjoner av 179 populære programmer innenfor de fleste kategorier. Du finner for eksempel alle versjonene av MSN Messenger siden 1.0, og elleve år gamle Nero Burning ROM 3.0 som var på beskjedne 1,8 MB, og som fortsatt fungerer strålende til CD-brenning på maskiner med Windows 95 installert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer