Gigantisk TV: 15 millioner kroner!

Og den kan du ha i stuen din ... dersom du har plass.

LG DVLED: En 325 tommer store TV på veggen vil definitivt imponere vennegjengen. Foto: LG
LG DVLED: En 325 tommer store TV på veggen vil definitivt imponere vennegjengen. Foto: LG Vis mer
Publisert

Størrelsen på TV-er norske forbrukere har hjemme, blir bare større og større. Før var 32 tommer normen, men de seneste årene har både 55 og 65 tommer vært de mest populære blant norske TV-kjøpere, viser tall fra Elektronikkbransjen.

Dog blir disse TV-ene ingenting i forhold til LGs enorme TV-er i serien Direct View LED (DVLED).

325 tommer

De nye DVLED-modellene varierer i størrelse fra 108 tommer, som ikke er unormalt stort, til hele 325 tommer, som virkelig ville ha oppgradert TV-stua til de fleste hjem i Norge, tør vi påstå, med 8K-oppløsning

Og prisen? 1,7 millioner dollar, skriver Cnet. Det tilsvarer 14,80 millioner med dagens kurs. Legg på norsk moms så har du en TV som trolig koster godt over 15 millioner kroner her til lands.

Om den kommer.

Dyr, men spennende teknologi

Cnet forklarer at i motsetning til annen TV-teknologi, som bruker et LCD-lag for lage piksler og lyser det opp med separate LED-er, består DVLED-TV-ene kun av LED-er, slik som Sonys Crystal LED og Samsungs The Wall, som lager bildet.

Teknologien skal være i stand til å levere bedre kontrastnivå enn for eksempel OLED, men en utfordring er å gjøre LED-ene små nok, som er en av årsakene til at slike TV-er enn så lenge mildt sagt er store. Og enn så lenge veldig dyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer