Gigapiksler på gigapiksler

Nytt norsk nettsted med STORE bilder.

Gigapiksler på gigapiksler
Publisert
Sist oppdatert

Glad i store bilder? Det er defintivit fotograf Eirik Helland @Urke, som til daglig er portalsjef for start.no, men som også jobber som frilansfotograf.

Det er ikke lenge siden vi omtalte ett av hans verker - det gigantiske mosaikkbildet av Obama bestående av avisforsider fra hele verden.

I dag åpnet Urke et nytt nettsted, gigapix.no, der målsettingen er å skape et nettsamfunn for de som liker å eksperimentere med det å sette sammen bilder. "Med Gigapix.no vil jeg skape en møteplass for eksperimentelle digitalfotografer", skriver han på nettsiden.

Slik lager du "miniatyrbilder"

Urke har selv lagt ut en del varianter, blant annet et 1,7 gigapikselbilde av Trondheim, et lysbildeshow med lyd fra Hovefestivalen og et panoramabilde fra Cupfinalen.

På nettstedet finnes også et forum der man kan dele erfaringer, og Urke planlegger også å opprette en egen Wiki relatert til panoramafotografering. Ut fra oppsettet å dømme, vil det også bli lagt ut guider til hvordan du gjør det.

Gigapix.no er foreløpig i beta, men åpent for alle.

Har DU et nettprosjekt på gang? Tips oss gjerne på tips@dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer