Google Flyreiser

Gir deg oversikt over når du kan gjøre et flykupp

Google har pusset opp flyreise-tjenesten sin.

VISER KUPPENE: Er du fleksibel med datoer, kan Googles oppdaterte tjeneste hjelpe deg til godprisene. Foto: Pål Joakim Pollen
VISER KUPPENE: Er du fleksibel med datoer, kan Googles oppdaterte tjeneste hjelpe deg til godprisene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du er usikker på hvor du skal dra neste gang eller bare er på jakt etter de billigste flybilettene, kan Google hjelpe deg med begge deler.

Google Flyreiser-tjenesten er nylig blitt pusset opp. I tillegg til å være en søkemotor for flyturer, kan du også bruke tjenesten for enkelt å utforske priser til ulike destinasjoner og få anbefalte datoer for når reisen er billigst.

Søk eller utforsk

Fra hovedbildet kan du søke etter en bestemt flytur på den tradisjonelle måten, med reisemål, antall passasjerer og datoene du ønsker å reise.

Nærmest umiddelbart får du så opp de ulike flyalternativene og hvor mye det vil koste.

BILLIG TIL BARCELONA: En langhelg til Barcelona den riktige helga i desember koster bare en drøy tusenlapp for to personer. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
BILLIG TIL BARCELONA: En langhelg til Barcelona den riktige helga i desember koster bare en drøy tusenlapp for to personer. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Men er du mer fleksibel hva gjelder dato (og for så vidt reisemål), kan du også bruke tjenesten på en annen måte: Ved å velge «utforsk kartet» fra menyen, får du se prisene til destinasjoner rundtom i verden, og du kan zoome inn og ut og panorere kartet – litt som når du søker på Airbnb.

Over ser du for eksempel at du får en ekstra billig flytur til Barcelona den andre helga i desember.

For å tilpasse utvalget kan du velge hvilke måneder det er aktuelt å dra i, og om du vil reise bort en helg, en uke eller to uker. Eventuelt på spesifikke datoer.

Smarte funksjoner

Når du har valgt en reise, kan du utforske den nærmere, for eksempel for å sjekke om det hadde blitt mye dyrere å bli en dag ekstra:

KJEKK TABELL: Her ser du at prisen nesten blir doblet ved å dra fredag til mandag i stedet for torsdag til mandag. Men så lenge du drar på torsdag blir prisen den samme uansett om du vil være én eller sju dager. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
KJEKK TABELL: Her ser du at prisen nesten blir doblet ved å dra fredag til mandag i stedet for torsdag til mandag. Men så lenge du drar på torsdag blir prisen den samme uansett om du vil være én eller sju dager. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Dataene kan også sees i et prisdiagram, der du enkelt kan øke eller minke antall dager og få beregningen utført på nytt. Klikker du i en kolonne, endrer du turen deretter:

Gir deg oversikt over når du kan gjøre et flykupp

For hver by kan du også se aktuelle flyplasser, og det finnes reisetips til de fleste byer, inkludert hoteller, severdigheter og foreslåtte dagsprogram.

Gir deg oversikt over når du kan gjøre et flykupp

Når du har bestemt deg for en tur, kan du klikke deg videre til bestillingssiden hos flyselskapet. Da er de riktige datoene allerede valgt, men det ser ut til at du må passe på å oppdatere antall personer som reiser selv.

Mange om beinet

Ikke at Google er alene om å tilby slike tjenester. På markedet finnes det mange aktører som samler inn priser fra her og der og serverer deg de billigste, enten det dreier seg om flyturer, hotellovernattinger, leiebil eller hva det måtte være.

Momondo er ett eksempel, som også kan by på samme type kartsøk, der man kan finne billige tidspunkter å dra i nær fremtid.

Momondo tilbyr tilsvarende kartsøk, der du under datoer kan angi hvor lenge du ønsker å være borte og i hvilket tidsrom du vil søke. Skjembilde: Pål Joakim Pollen
Momondo tilbyr tilsvarende kartsøk, der du under datoer kan angi hvor lenge du ønsker å være borte og i hvilket tidsrom du vil søke. Skjembilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det tar riktignok litt lenger tid når du skal hente frem prisene siden tjenesten da kjører et fullt søk (virker å være indeksert hos Google allerede), men Momondo kan også vise deg hvilke dager som er billigere enn andre og den slags.

Andre lignende tjenester er Skyscanner og Kayak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer