Gir deg touch-skjerm for 400 kroner

Vi fikk en demonstrasjon på svenske Airbar.

NESTEN LITT MAGISK: Airbar festes under skjermen og gjør at PC-er uten touch-skjerm får touch-skjerm. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NESTEN LITT MAGISK: Airbar festes under skjermen og gjør at PC-er uten touch-skjerm får touch-skjerm. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Windows 10 har full støtte for berøringsskjermer, er det slett ikke alle kompatible PC-er som har en skjerm man kan trykke på.

Det er her det svenske produktet Airbar kommer inn i bildet.

LES OGSÅ: Plugg den i skjermen, og vips! Så er du på nett

Slik fungerer Airbar

Airbar er rett og slett en «stripe» du fester på undersiden av skjermen, for deretter å plugge ledningen inn i USB-porten.

Airbar lager så et lysfelt foran skjermen, som ikke er synlig for det blotte øye. Når dette lyset brytes av en finger (eller av noe annet), registeres det av sensoren, som så sender informasjonen til maskinen. Resultatet er funksjonalitet helt sammenlignbart med berøringsskjermer.

LES OGSÅ: Derfor bør du snu skjermen på høykant

På mobilmessen i Barcelona var vi innom Neonode-standen for å få en demonstrasjon. Under ser du en video av hvordan det hele fungerer:

Flere størrelser

Berøringsskjerm på PC

Har du berøringsskjerm på PC-en? (Avsluttet)
Nei, og jeg savner det ikke heller.(46%)
Nei, derfor ser Airbar spennende ut!(35%)
Ja.(19%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Produktet lanseres denne våren og kommer i flere størrelser – 11,6 tommer, 13,3 tommer, 14 tommer og 15,6 tommer. Samtlige varianter vil koste 49 dollar, eller drøye 400 kroner med dagens kurs.

LES OGSÅ: Lightpack gir deg «ambilight» på PC-skjermen

Det er først og fremst Windows-brukere produktet er myntet på, men også Chromebook-maskiner skal fungere. Ingen Mac-modeller har berøringsfølsom skjerm – derfor har OS X (operativsystemet på Mac) begrenset støtte for den slags, så Mac-brukere blir neppe så mye gladere med denne løsningen.

Et lite minus er selvsagt at det på de fleste maskiner vil være nødvendig å fjerne Airbar igjen før man klapper igjen lokket.

Siden teknologien baserer seg på å bryte lys, kan du også bruke andre ting enn fingeren for å bruke touch-funksjoner. Det er ikke noe problem å ha hansker på, eller bruke en penn, pensel eller lignende.

Mer informasjon finner du på air.bar.

Her finner du flere saker fra mobilmessen i Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer