Gir deg touch-skjerm for 400 kroner

Vi fikk en demonstrasjon på svenske Airbar.

NESTEN LITT MAGISK: Airbar festes under skjermen og gjør at PC-er uten touch-skjerm får touch-skjerm. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NESTEN LITT MAGISK: Airbar festes under skjermen og gjør at PC-er uten touch-skjerm får touch-skjerm. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Windows 10 har full støtte for berøringsskjermer, er det slett ikke alle kompatible PC-er som har en skjerm man kan trykke på.

Det er her det svenske produktet Airbar kommer inn i bildet.

LES OGSÅ: Plugg den i skjermen, og vips! Så er du på nett

Slik fungerer Airbar

Airbar er rett og slett en «stripe» du fester på undersiden av skjermen, for deretter å plugge ledningen inn i USB-porten.

Airbar lager så et lysfelt foran skjermen, som ikke er synlig for det blotte øye. Når dette lyset brytes av en finger (eller av noe annet), registeres det av sensoren, som så sender informasjonen til maskinen. Resultatet er funksjonalitet helt sammenlignbart med berøringsskjermer.

LES OGSÅ: Derfor bør du snu skjermen på høykant

På mobilmessen i Barcelona var vi innom Neonode-standen for å få en demonstrasjon. Under ser du en video av hvordan det hele fungerer:

Flere størrelser

Produktet lanseres denne våren og kommer i flere størrelser – 11,6 tommer, 13,3 tommer, 14 tommer og 15,6 tommer. Samtlige varianter vil koste 49 dollar, eller drøye 400 kroner med dagens kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer