Gir ny teknikk billigere SSD i 2012?

Framtidens lagring roterer ikke, flashminne og annet står i kø for å overta.

Slik ser "innmaten" ut, silisiumlagene inne i minnebrikkene. Foto: Intel
Slik ser "innmaten" ut, silisiumlagene inne i minnebrikkene. Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen går ikke i rett linje, nye oppdagelser og hendelser gjør at det gamle avvikles og noe helt nytt vokser fram. Hadde ikke bilen blitt oppfunnet hadde byene druknet i hestemøkk...

Når det gjelder noe langt mindre illeluktende, lagring av data, så skjer det både store og små forandringer innen teknologi og bruksområder. Til sammen skaper det en ny virkelighet både for brukere og produsenter.

Behovet for lagring blir både større og mindre. I den digitale verden er en kopi og en original identisk, det er derfor ikke nødvendig å produsere mange originaler. Problemet ligger heller i distribusjonen av kopier og mellomlagring underveis. Pluss økonomi og rettigheter, men det skal vi la ligge her.

Tjeneste i stedet for eiendom

Poenget med å eie noe er å disponere det, å bruke det. Du trenger ikke eie en film eller musikk, så lenge du kan se og høre når du vil. Du trenger ikke eie en bunke papir heller, så lenge du kan lese nyheter, informasjon og litteratur når og hvor du vil på en skjerm eller elektronisk papir.

Selv dine egne bilder og videoer behøver du ikke lagre på en harddisk du har kjøpt, så lenge du har tilgang til dem når og hvor du vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer