Gizmodo og Lifehacker hacket

Er du registrert her, bør du gjøre noen strakstiltak.

Du bør bytte passord dersom du er registrert som bruker hos Gizmodo, Lifehacker eller et annet sted i Gawker-nettverket. Foto: Colourbox.com
Du bør bytte passord dersom du er registrert som bruker hos Gizmodo, Lifehacker eller et annet sted i Gawker-nettverket. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble brukerdatabasen til Gawker Media hacket. Selskapet eier blant annet Gizmodo og Lifehacker; to av de mest populære amerikanske teknobloggene, som også leses av mange nordmenn.

Gnosis, gruppa som stod bak innbruddet, klarte å hente ut 1,5 millioner brukernavn og passord-kombinasjoner og postet like gjerne hele brukerdatabasen på The Pirate Bay, slik at hvem som helst kan laste ned hele databasen.

Heldigvis har ikke Gawker-nettverket lagret passordene i klartekst, men anbefaler allikevel brukerne sine å bytte passord i tilfelle noen klarer å knekke krypteringsnøkkelen.

Hvis du er registrert hos ett av Gawker-nettstedene bør du også være varsom og bytte passordet ditt på andre nettsteder dersom du bruker det samme passordet flere steder.

Dette er for øvrig et prakteksempel på hvorfor du bør bruke forskjellige passord på hvert nettsted, noe vi har skrevet om opptil flere ganger:

  • Endelig har jeg gjort det - om å lage forskjellige passord til alle nettsteder
  • Lastpass - det eneste passordet du må huske
  • Nettsteder med dårlige passordrutiner
  • Pass deg for tabnabbing

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer