Gjem de hemmelige filene dine

SecureFiles gjør filene dine utilgjengelige for andre.

Gjem de hemmelige filene dine
Publisert
Sist oppdatert

Hva om laptopen din ble stjålet i dag?

Det spørsmålet har vi stilt oss mange ganger. De fleste av oss har ting lagret på maskinen som vi gjerne vil ha for oss selv, og det trenger ikke være lugubert - kanskje har du lagret alle lønnsslipper, telefonsvarerbeskjeder, dagboknotater, regnskapet og passordene til en rekke nettsteder (bruk heller Lastpass!). Muligens har du også noen bilder i samlingen du gjerne vil ha for deg selv og så videre.

Et alternativ til SecureFiles, som også fungerer på Windows og Linux, er Truecrypt

SecureFiles er et gratisprogram for Mac som fungerer på en genial måte. Den oppretter en kryptert disk image (en "virtuell partisjon", eller diskfil på norsk) der du bare trenger å angi størrelsen. Denne dukker da opp som en egen diskfil i Finder (for Windows-brukere: OSX' svar på Windows Explorer). Deretter kan du bare flytte over filene du vil ha for deg selv.

Første gang du kjører programmet, blir du møtt med følgende skjermbilde:

Gjem de hemmelige filene dine


Som du ser kan du angi et navn, angi hvor stor diskplass du ønsker å tilegne den nye diskfilen og huke av om du ønsker at den skal være søkbar via Spotlight. Du kan også oppgi hvilken katalog diskfilen skal ligge i, som du ser nederst i skjermbildet.

Slik skjuler du "privat" surfing

Opprettelsen tar bare noen få sekunder, og etterpå ha blir du bedt om å angi et passord. Dette bør du ikke lagre på nøkkelringen - da forsvinner litt av poenget. Når du er ferdig får du en ny diskfil:

Gjem de hemmelige filene dine


Nå kan du kopiere over filene du vil gjemme, og når du er ferdig, avmonterer du diskfilen ved å trykke på "eject"-ikonet.

Når du så vil ha tilgang til filene, dobbeltklikker du bare på diskfila du opprettet (i katalogen du angav i det første skjermbildet), og du blir da bedt om å angi passordet du definerte. Filene er kryptert med en 128-bits AES-algoritme.

SecureFiles er gratis og kan lastes ned herfra: http://www.freemacsoft.net/SecureFiles/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer