Gjem de hemmelige filene dine

SecureFiles gjør filene dine utilgjengelige for andre.

Gjem de hemmelige filene dine
Publisert
Sist oppdatert

Hva om laptopen din ble stjålet i dag?

Det spørsmålet har vi stilt oss mange ganger. De fleste av oss har ting lagret på maskinen som vi gjerne vil ha for oss selv, og det trenger ikke være lugubert - kanskje har du lagret alle lønnsslipper, telefonsvarerbeskjeder, dagboknotater, regnskapet og passordene til en rekke nettsteder (bruk heller Lastpass!). Muligens har du også noen bilder i samlingen du gjerne vil ha for deg selv og så videre.

Et alternativ til SecureFiles, som også fungerer på Windows og Linux, er Truecrypt

SecureFiles er et gratisprogram for Mac som fungerer på en genial måte. Den oppretter en kryptert disk image (en "virtuell partisjon", eller diskfil på norsk) der du bare trenger å angi størrelsen. Denne dukker da opp som en egen diskfil i Finder (for Windows-brukere: OSX' svar på Windows Explorer). Deretter kan du bare flytte over filene du vil ha for deg selv.

Første gang du kjører programmet, blir du møtt med følgende skjermbilde:

Som du ser kan du angi et navn, angi hvor stor diskplass du ønsker å tilegne den nye diskfilen og huke av om du ønsker at den skal være søkbar via Spotlight. Du kan også oppgi hvilken katalog diskfilen skal ligge i, som du ser nederst i skjermbildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.