Gjenbruk av laptop-disker

Har du en gammel laptop som ikke fungerer lenger? Den kan inneholde deler som du kan bruke i andre sammenhenger. Da vår maskin ga opp var det kort vei til slaktebenken.

Gjenbruk av laptop-disker
Publisert
Sist oppdatert

Etter 4 år skjedde det ett eller annet med vår gamle Dell Latitude. Den begynte å ”fryse” stadig oftere, og etter hvert også alvorlige startproblemer. Til slutt ville den ikke en gang starte opp med noen av de to harddiskene eller CD.

Å feilsøke eldre bærbare og eventuelt skifte ut defekte hovedkomponenter, er kostbart. Så kostbart at det er fristende å heller bruke pengene på ny bærbar. Det er vel også det som er hensikten. Dessuten er det faktisk kostbart for Dell å ha deler til gamle maskiner liggende på lager i årevis.

Derfor kjøpte vi ny bærbar.

Men det var jo likevel noen deler i den gamle maskinen som var intakt, og disse ville vi gjerne kunne bruke videre.

Hva kan vi bruke?

Det som peker seg ut er først og fremst harddiskene. I vår bærbare satt det en intern 20 GB disk, og i tillegg hadde vi en ekstra 20 GB i en kassettmodul. Denne kunne vi bruke som alternativ til kassetten med DVD-spilleren.

20 GB er en grei størrelse for å transportere og sikkerhetskopiere video, bilder og musikk, det eneste vi manglet var noe å sette diskene i.

Kassettløsningen til Dell var ikke aktuell, siden de bare passer til visse modeller. Det som derimot var interessant var separate kabinetter med USB 2.0 eller FireWire. Noen tilbyr kabinetter som støtter begge deler, og vi bestemte oss for å sjekke ut noen av disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer