Gjenoppretting av Windows

Vi har rotet det skikkelig til i Windows. Nå vil vi tilbake til utgangspunktet. Her ser du hvordan det gikk.

Publisert
Sist oppdatert

OK, vi innrømmer det. Vi hadde naturligvis ikke tid til å bruke Windows så lenge at ting ble ugreit av seg selv, til vårt tidsbegrensede prosjekt. Vi var nødt til å hjelpe til litt.

Vi installerte en del programmer vi slett ikke vil anbefale.Vi slettet noen filer vi definitivt ikke burde ha slettet.Og vi klusset til Windows-registeret til det ugjenkjennelige.

Til slutt nektet Windows å starte, og det var på tide å finne fram Ubuntu-CDen. Kunne den redde oss?

Vi startet operativsystemet fra CD og fulgte samme prosedyre som da vi kopierte filene til "Ren Windows"-mappen. Men denne gangen markerte vi først alle mappene på C som skulle erstattes med sikkerhetskopiene, og trykte ganske enkelt på Delete-tasten på tastaturet. Mappen "Mine filer" og "Ren Windows" lot vi være igjen - naturligvis.

Uten å mukke tok Ubuntu jobben på alvor, og kort tid senere var alt borte - med unntak av én mappe i Windows-katalogen som ikke lot seg slette. Det viste seg imidlertid at den var tom, så vi lot den bare være:

Deretter markerte vi alt i "Ren Windows"-mappen, og dro innholdet ut på rotnivå. I vårt tilfelle flyttet vi filene, noe som var gjort på et knapt sekund. Da ble imidlertid sikkerhetskopiene borte. Hadde vi ønsket å bevare sikkerhetskopiene, kunne vi holdt nede CTRL-tasten og dermed laget nye kopier til rotnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer