Gjenoppretting av Windows

Vi har rotet det skikkelig til i Windows. Nå vil vi tilbake til utgangspunktet. Her ser du hvordan det gikk.

Publisert
Sist oppdatert

OK, vi innrømmer det. Vi hadde naturligvis ikke tid til å bruke Windows så lenge at ting ble ugreit av seg selv, til vårt tidsbegrensede prosjekt. Vi var nødt til å hjelpe til litt.

Vi installerte en del programmer vi slett ikke vil anbefale.Vi slettet noen filer vi definitivt ikke burde ha slettet.Og vi klusset til Windows-registeret til det ugjenkjennelige.

Til slutt nektet Windows å starte, og det var på tide å finne fram Ubuntu-CDen. Kunne den redde oss?

Vi startet operativsystemet fra CD og fulgte samme prosedyre som da vi kopierte filene til "Ren Windows"-mappen. Men denne gangen markerte vi først alle mappene på C som skulle erstattes med sikkerhetskopiene, og trykte ganske enkelt på Delete-tasten på tastaturet. Mappen "Mine filer" og "Ren Windows" lot vi være igjen - naturligvis.

Uten å mukke tok Ubuntu jobben på alvor, og kort tid senere var alt borte - med unntak av én mappe i Windows-katalogen som ikke lot seg slette. Det viste seg imidlertid at den var tom, så vi lot den bare være:

Deretter markerte vi alt i "Ren Windows"-mappen, og dro innholdet ut på rotnivå. I vårt tilfelle flyttet vi filene, noe som var gjort på et knapt sekund. Da ble imidlertid sikkerhetskopiene borte. Hadde vi ønsket å bevare sikkerhetskopiene, kunne vi holdt nede CTRL-tasten og dermed laget nye kopier til rotnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.